>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Pobednici Svetske lige doputovali u Beograd !

XXVII SVETSKA LIGA 2016.

 

Muška seniorska reprezentacija Srbije doputovala je danas iz Krakova, gde je trijumfovala na Finalnom turniru XXVII Svetske lige 2016.
Najbolje odbojkaše Srbije dočekala je delegacija OSS, koju su predvodili Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS, i Zoran Avramović, direktor marketinga OSS, rodbina, prijatelji, kao i mnogobrojne novinarske ekipe.

 

 

 

 

 

 

Srbija je u Krakovu osvojila devetu medalju u istoriji Svetske lige, prvu najsjajniju. Pored zlata, Srbija je osvojila 5 srebrnih i 3 bronzane medalje.

 

 

IZJAVA NIKOLE GRBIĆA

 

 

IZJAVA DRAGANA STANKOVIĆA

 

 

IZJAVA MARKA IVOVIĆA

 

 

IZJAVA SREĆKA LISINCA

Na impresivan način su izabranici Nikole Grbića došli do zlata, pobedom i to maksimalnom, protiv najtrofejnije selekcije u Svetskoj ligi, Brazila.
Podatak da Brazil nijednom nije vodio tokom tri seta meča u Krakovu dovoljno govori o apsolutnoj dominaciji Srbije, koja je tokom meča napravila ukupno 11 grešaka.
Takođe je zanimljiv podatak da je Brazil ove godine pretrpeo samo dva poraza, oba od Srbije. Srbija je slavila u F grupi u Beogradu sa 3:1, a u finalu u Krakovu sa 3:0.
Brazil je poslednji put poražen sa 3:0 pre dve godine, 2014. u Interkontinentalnoj rundi Svetske lige i to tokom prva dva vikenda od Poljske, pa Irana.