>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Kategorija: FIVB

Otkazan FIVB Kup Izazivača

SENIORKE I SENIORI – III FIVB KUP IZAZIVAČA 2021.

Svetska odbojkaška federacija je saopštila da je, na osnovu odluke Administrativnog Borda FIVB i uz saglasnost Hrvatske i Portugalije, domaćina turnira, odlučila da otkaže III FIVB Kup izazivača 2021, kvalifikacione turnire za Ligu nacija 2022, zbog pandemije virusa Kovid 19 i problema prilikom organizacije međunardnog transporta. Turniri su bili planirani za period od 30. juna do 4. jula 2021. u Zadru u konkurenciji odbojkašica i u Gondomaru u konkurenciji odbojkaša. FIVB je objavio da će u IV Ligi nacija 2022. igrati istih 16 reprezentacija u obe konkurencije kao i u III Ligi nacija 2021, koja će se odigrati u Riminiju, u Italiji od 25. maja do 27. juna.

Kategorija: FIVB

SP klubova 2021. i 2022. u Kini

SENIORKE I SENIORI – FIVB – SVETSKA KLUPSKA PRVENSTVA

Svetska odbojkaška federacija, FIVB, saopštila je da će kineska investiociona kompanija “Guangčou INFearles” organizovati SP klubova u naredne dve godine. Poslednje klupsko takmičenje FIVB je odigrano 2019, a prošle godine je otkazano zbog pandemije virusa Kovid 19. U Kini će se ove godine odigrati XIV SP klubova u konkurenciji odbojkašica i XVI SP klubova u konkurenciji odbojkaša, a mesta i datumi takmičenja, koje će se odigrati krajem godine, naknadno će biti objavljeni.

Kategorija: FIVB

Rimini domaćin Lige nacija u obe konkurencije od 25. maja do 27. juna

SENIORKE I SENIORI – III LIGA NACIJA 2021.

Svetska odbojkaška federacija, FIVB, saopštila je večeras da će se III Liga nacija 2021. u obe konkurencije odigrati u “zaštitnom balonu” u Riminiju, u Italiji od od 25. maja do 27. juna. Zbog pandemije virusa korona i bezbednosti igračica i igrača takmičenje će se odigrati u italijanskom gradu u pokrajini Emilija Romanja i to od 25. maja do 25. juna u konkurenciji odbojkašica i od 28. maja do 27. juna u konkurenciji odbojkaša. Po već ustaljenom običaju, odbojkašice će svoje mečeve igrati utorkom, sredom i četvrtkom, a odbojkaši petkom, subotom i nedeljom.

Kategorija: FIVB

Maja Ognjenović član Sportske komisije FIVB na predlog dr Arija da Silve Grase Filja

FIVB – SPORTSKA KOMISIJA

Svetska odbojkaška federacija, FIVB, saopštila je danas da je Administrativni Bord FIVB potvrdio predloge dr Arija da Silve Grase Filja, predsednika FIVB, za 5 članova Sportske komisije FIVB. Maju Ognjenović, kapitena ženske seniorske reprezentacije Srbije, za člana Sportske komisije FIVB predložio je Odbojkaški savez Srbije. Dr Ari da Silva Grasa Filju, predsednik FIVB, za članove Sportske komisije predložio je Maju Ognjenović, Sema Deroa (BEL) i Žilberta Amaurija de Godoj Filja “Žibu” iz odbojke i Luiz Boden (AUS) i Julijusa Brinka (GER) iz beach – volley.

Kategorija: FIVB

Kongres FIVB usvojio promene “Pravila igre” – primena od 2022.

FIVB – 37. KONGRES

Svetska odbojkaška federacija je objavila da su delegati 37. Kongresa FIVB, koji je održan “on-line”, usvojili promene “Pravila igre”, koje je predstavio Giljermo Paredes, predsednik Sudijske i Komisije za pravila igre FIVB. Predlozi su usvojeni sa 160 glasova “za”, 3 “protiv”, dok je 1 delegat bio uzdržan.