>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Maksimalna pobeda u fantastičnoj atmosferi u Požarevcu

SENIORI – PRIPREME ZA XXII SVETSKU LIGU 2011.

 

Seniori Srbije i Bugarske odigrali su večeras u Požarevcu prvi od dve prijateljske utakmice u okviru priprema za Svetsku ligu 2011. U fantastičnoj atmosferi prepune dvorane u Požarevcu, Srbija je pobedila Bugarsku sa 3:0, po setovima 26:24, 26:24 i 25:21, posle 85 minuta igre.

 

 

 

 

 

 

 

 

Utakmicu u dvorani SC Požarevac posmatralo je 2500 gledalaca, a sudili su Boris Kolarević i Anđelko Popović.

 

 

SRBIJA: N. KOVAČEVIĆ (10), JANIĆ, VL. PETKOVIĆ (1), TERZIĆ (6), MITIĆ, SAMARDŽIĆ, NIKIĆ (4), RAŠIĆ (8), DOKIĆ (13), STAROVIĆ, VE. PETKOVIĆ, PETROVIĆ (6), ČUPKOVIĆ, ROSIĆ. TRENERI: IGOR KOLAKOVIĆ I ŽELJKO BULATOVIĆ.

 

 

BUGARSKA: ŽEKOV (3), IVANOV, MITEV, JORDANOV (7), ANANIJEV (12), JOSIFOV (4), BOŽILOV, TODOROV (13), ALEKSIJEV (10), GADŽANOV, GRADINAROV, MILUŠEV (7), SKRIMOV. TRENER: MIROSLAV ŽIVKOV.

 

 

 

Pre početka utakmice, Miomir Ilić, predsednik Skupštine Požarevca, predao je Konstantinu Čupkoviću „Zlatnu plaketu OK Mladi radnik“.

U prvom setu, sve do finiša, Bugarska je vodila. Srbija je u završnici uspela da sustigne vođstvo Bugara, a zatim i da stigne do prve set lopte. Nije Srbija iskoristila prvu, ali jeste drugu za 26:24 i 1:0 u setovima.

U drugom setu viđena je potpuno drugačija slika. Imala je Srbija vođstvo 20:14, ali je dozvolila Bugarskoj da izjednači na 21:21. U zanimljivoj završnici, Srbija je imala dve vezane set lopte, ali je Bugarska izjednačila. Ipak, Srbija je iskoristila treću set loptu za identičan rezultat kao u prvom setu, 26:24 i 2:0 u setovima.

Treći set je u potpunosti pripao izabranicima Igora Kolakovića, koji su od početka stekli prednost koju nisu ispuštali do kraja. U finišu, stigli su do četiri vezane meč lopte i iskoristili drugu za 25:21, odnosno 3:0 u setovima.

 

IZJAVA IGORA KOLAKOVIĆA

 

IZJAVA MIROSLAVA ŽIVKOVA

 

IZJAVA VLADE PETKOVIĆA

 

Srbija i Bugarska će sutra od 18,00 časova u beogradskoj dvorani Šumice odigrati drugu prijateljsku utakmicu.