>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Izvanredno izdanje podmlađene Srbije

SENIORI – XXI SVETSKA LIGA 2010.

 

Podmlađena reprezentacija Srbije ostvarila je maksimalnu pobedu u prvoj utakmici I vikenda B grupe Svetske lige 2010. i osvojila tri boda. Srbija je večeras u Nišu, u odličnoj atmosferi savladala Kinu sa 3:0, po setovima 25:20, 25:21 i 25:20, posle 69 minuta igre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Utakmicu u dvorani Čair posmatralo je 3150 gledalaca, a sudili su Nasr Šaban iz Egipta i Genadij Kondakov iz Ukrajine.

 

SRBIJA: N. KOVAČEVIĆ (8), JANIĆ (11), PETKOVIĆ (1), TERZIĆ (1), STANKOVIĆ (4), JOVOVIĆ, NIKIĆ, ATANASIJEVIĆ, STAROVIĆ (16), PETROVIĆ, PODRAŠČANIN (10), ROSIĆ. TRENERI: IGOR KOLAKOVIĆ I ŽELJKO BULATOVIĆ.

 

KINA: BIJAN (5), ŽANG, LIJANG (7), ŽONG (6), ČUI (10), ĐIJAO, ČEN (20), JU, ŠEN, ĐIJANG, LI (1), REN. TRENERI: ĐIJANAN ŽUO I GUOČEN ĆIJE.

 

Srbija je maksimalnim trijumfom započela svoje 13. izdanje u Svetskoj ligi. U, kao i obično, odličnoj atmosferi u dvorani Čair u Nišu, izabranici Igora Kolakovića su dominirali od prvog do poslednjeg poena. Raduje dobra igra podmlađenje selekcije Srbije, uz konstataciju da će ona biti još bolja.

 

- Nismo večeras odigrali dobro, ali mora se reći da je naša mlada i neiskusna ekipa ipak stekla dragoceno iskustvo. Znali smo da je Srbija favorit i to su potvrdili na terenu. – kratko je rekao Kjong Šen, kapiten Kine.

 

- Ne mogu da budem zadovoljan, ali moram da naglasim da je ovoj ekipi ovo prvi meč u ovom sastavu. Osetila se nervosa i strah u igri, što ćemo pokušati da ispravimo. Verujem da će ovaj poraz biti koristan i da ćemo već u Beogradu pružiti bolju partiju. – istakao je Đijanan Žu, selektor Kine.

 

IZJAVA IGORA KOLAKOVIĆA

 

IZJAVA BOJANA JANIĆA

 

IZJAVA MARKA PODRAŠČANINA

 

IZJAVA VLADE PETKOVIĆA

 

Srbija i Kina će drugu utakmicu I vikenda B grupe odigrati u nedelju, 06. juna od 20,15 časova u dvorani Pionir u Beogradu.