>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Srbija uspešnija i u Smederevu

SENIORI – PRIPREME ZA XXI SVETSKU LIGU 2010.

 

Muška seniorska reprezentacija Srbije pobedila je BJR Makedoniju u drugoj prijateljskoj utakmici, odigranoj u Smederevu, sa 3:1, po setovima 25:23, 12:25, 25:19 i 25:18, posle 80 minuta igre. Po završetku regularnog toka utakmice, treneri Igor Kolaković i Svetsilav Pejica su se dogovorili da se odigra i peti set, koji su Makedonci rešili u svoju korist sa 25:22, posle 23 minuta igre.

 

 

 

 

 

 

 

 

Utakmicu u dvorani Smederevo posmatralo je 1000 gledalaca, a sudili su Nenad Davidović i Dejan Jovanović.

 

SRBIJA: U. KOVAČEVIĆ (6), IVOVIĆ (2), PETKOVIĆ (2), TERZIĆ (4), JOVOVIĆ, NIKIĆ (15), MITIĆ, RAŠIĆ (3), DOKIĆ (18), ATANASIJEVIĆ (4), VEMIĆ (3), PETROVIĆ (8), ILIĆ, RADOVIĆ (2), N. ČUBRILO (3). TRENERI: IGOR KOLAKOVIĆ I ŽELJKO BULATOVIĆ.

 

MAKEDONIJA: STEVOVSKI (2), GJ. GJORGIJEV, JOSIFOV (13), N. GJORGIJEV (34), V. MILEV (3), MILKOV (9), SIMOVSKI, RISTOSKI, ĐORĐEVSKI (3), MITEV (1), TRAJČEVSKI (3), GINOV, A. MILEV (8), ZAFIROV (6). TRENERI: SVETISLAV PEJICA I TRAJAN ATANASOV.

 

 

Srbija je slavila i u drugoj prijateljskoj utakmici protiv Makedonaca odigranoj u Smederevu.

U prvom setu se vodila izjednačena borba do finiša, kada je Srbija stigla do prve set lopte, koju je i realizovala za vođstvo od 1:0.

U drugom setu, baš kao i u prvoj utakmici u Beogradu, Makedonci su dominirali i sasvim zasluženo i ubedljivo dobili set i izjedančili na 1:1.

U trećem i četvrtom setu, izabranici Igora Kolakovića su zaigrali mnogo bolje negou drugom delu igre i rutinski završili regularni deo igre pobedom od 3:1.

U dodatnom, petom setu vodila se izjednačena borba, da bi u finišu Makedonci ipak slavili.

Peti set je za Srbiju odigrala, verovatno, do sada najmlađa postava seniorske reprezentacije: Jovović, Atanasijević, Radović, N. Čubrilo, U. Kovačević, Ivović i libero Ilić.

 

IZJAVA IGORA KOLAKOVIĆA

 

IZJAVA SVETISLAVA PEJICE

 

IZJAVA VLADE PETKOVIĆA

 

IZJAVA VLADIMIRA STEVOVSKOG