>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Ovacije za Šampione iz Sidneja

XX FINALNI TURNIR SVETSKE LIGE 2009.


 Olimpijski šampioni iz Sidneja 2000. predvođeni kapitenom Nikolom Grbićem izašli su na teren u Beogradskoj Areni pre utakmice Srbija – SAD i doživeli ovacije beogradske publike. Nikola Grbić, Vladimir Batez, Slobodan Kovač, Vasa Mijić, Vladimir Grbić, Andrija Gerić, Goran Vujević, ivan Miljković, Veljko Petković, Igor Vušurović i treneri Zoran Gajić i dr Bogdan Sretenović primili su bukete cveća od Đižong Veija, predsednika FIVB i Aleksandra Boričića, predsednika OSS i izvršnog potpredsednika FIVB.








U Areni večeras iz opravdanih razloga nisu bili Slobodan Boškan i Đula Mešter, ali, kada je spiker u dvorani pročitao i njihova imena, usledile su ovacije.





Nagrađeni su i Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS i tim menadžer selekcije iz Sidneja, dr Ljuban Martinović, lekar, Aleksandra Počeković fizioterapeut, Dragan Cvetković, statističar i Nedžad Osmankač, statističar.




Jugoslavija je 29. septembra 2000. u polufinalu u Sidneju pobedila Italiju, tada aktuelnog Svetskog šampiona i Olimpijskog vicešampiona sa 3:0, po setovima 27:25, 34:32 i 25:14.
U finalu, 01. oktobra 2000. savladana je Rusija, takođe sa 3:0, po setovima 25:22, 25:22 i 25:20.