>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Bubamara se zove „Voli“ odlučio Počasni odbor – promovisana TV emisija i magazin „Odbojka spaja“

SENIORKE – XXVII EP 2011. – „ODBOJKA SPAJA“

 

U prostorijama RTS-a održana je druga sednica Počasnog organizacionog odbora XXVII EP 2011. u konkurenciji seniorki, kojom je predsedavala Snežana Samardžić – Marković, ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije. Na sastanku je odlučeno da će se bubamara, maskota EP 2011. zvati “Voli”. Po završetku sastanka, u Galeriji RTS održana je konferencija za novinare, na kojoj su se gostima obratili Aleksandar Tijanić, generalni direktor RTS, Marija Maca, direktor Italijanskog kulturnog centra, Snežana Samardžić – Marković, ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, Aleksandar Boričić, predsednik OSS i Maja Ognjenović, kapiten ženske seniorske reprezentacije Srbije.

 

 

 

 

 

 

 

 

Konferenciji za novinare prisustvovala je kompletna ženska seniorska reprezentacija Srbije, koja sutra putuje u Istanbul, gde će igrati na Finalnom turniru III Evropske lige 2011.

Na konferenciji je premijerno emitovan deo serije “Odbojka spaja”, koji ima 12 emisija, koje će se emitovati svakog ponedeljka od 12,15 časova na RTS, dok će repriza biti subotom od 17,00 časova.

Svi prisutni na konferenciji dobili su prvi broj magazina “Odbojka spaja”, u izdanju Odbojkaškog saveza Srbije i “Ringijera”, čija će četiri broja biti izdata kao dodaci u “Blicu”, “Sportskom žurnalu” i “Sportu”.

 

 

IZJAVA SNEŽANE SAMARDŽIĆ – MARKOVIĆ

 

IZJAVA ALEKSANDRA BORIČIĆA

 

 

Na sastanku Počasnog organizacionog odbora XXVII EP 2011. razgovarno je o narednim aktivnostima. Predloženo je održavanje koncerta renesansne muzike 24. ili 28. septembra u dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca, zatim organizovanje izložbe slika sa motivima iz odbojke i besplatan kurs slikanja i crtanja za devojčice iz beogradskih odbojkaških klubova, zatim proizvodnja specijalne kolekcije “Mone” za odbojkašice, zvaničnike i hostese. Predložena je i organizacija gala koncerta umetničke muzike pod nazivom “Muzički susret Srbija – Italija”, kao i poseta odbojkašica omladinskom centru “Naša Srbija” na Tari. Takođe, predloženo je da se 21. septembra, dan pre početka EP, na Trgu Republike organizuje odbojkaška utakmica između devojčica iz Italije i devojčica iz beogradskih škola odbojke, a zatim i koncert grupe “Tarantela” i italijanske muzike u saradnji sa muzičarima iz Srbije.

Na nagradni konkurs za ime maskote EP, bubamare stiglo je 825 predloga, a Počasni organizacioni odbor je izabrao ime “Voli”.