>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Žreb u petak, 03. decembra u 18,00 časova u Monci

SENIORKE – ŽREB XXVII EP 2011.

 

Žreb za XXVII EP 2011, koje će se odigrati od 23. septembra do 02. oktobra u Srbiji i Italiji, odnosno Beogradu, Zrenjaninu, Monci i Busto Arsiciju, obaviće se 03. decembra u 18,00 časova u Vili Reale u Monci, u Italiji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Direktan plasman na XXVII EP 2011. izborili su Srbija, Italija, Holandija, Poljska, Nemačka, Turska i Rusija. Azerbejdžan, Češka, Ukrajina, Španija, Rumunija i Bugarska osvojili su prva mesta na turnirima II runde kvalifikacija, dok su Hrvatska, Izrael i Francuska izborili plasman u III rundi kvalifikacija za XXVII EP 2011.

 

S obzirom da organizatori šampionata, Srbija i Italija, po pravilima CEV, imaju mogućnost izbora po jedne selekcije koja će biti nosilac grupe ne zna se tačan raspored reprezentacija po šeširima.

 

Naime, Srbija i Italija mogu izabrati po jednu reprezentaciju od svih zemalja učesnica, koje će biti nosioci grupa – jedna u Srbiji i jedna u Italiji. U zavisnosti od toga koje će selekcije biti izabrane zavisiće i raspored ostalih selekcija.

 

Za sada, u prvom šeširu su: Srbija, Italija, Holandija i Poljska, u drugom Nemačka, Turska, Rusija i jedna selekcija pobednik II runde kvalifikacija (Azerbejdžan, Češka, Ukrajina, Španija, Rumunija, Bugarska). U trećem šeširu su četiri selekcije pobednici grupa II runde kvalifikacija, a u četvrtom jedna selekcija pobednik grupe II runde kvalifikacija, kao i Hrvatska, Izrael i Francuska, koji su plasman izborili u III rundi kvalifikacija.