>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Odbojkašice četvrti put uzastopno najbolja selekcija u Srbiji

OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE – IZBOR NAJUSPEŠNIJIH U 2009.


Ženska seniorska reprezentacija Srbije, četvrti put uzastopno, proglašena je za najuspešniju žensku reprezentaciju u Srbiji u 2009, u izboru Olimpijskog komiteta Srbije, na svečanosti proglašenja najuspešnijih sportista u 2009, održanoj u Domu Narodne Skupštine u Beogradu.






 

 

Trofej namenjen najuspešnijoj ženskoj reprezentaciji u 2009. godini primile su Bojana Živković, Stefana Veljković, Tijana Malešević, Milena Rašić, Nađa Ninković i Nina Rosić. Trofej im je uručio Goran Sorak, direktor marketinga Kompanije Merkator – S, zlatnog sponzora OKS. Seniorke Srbije su u 2009. osvojile prvo mesto i titulu pobednika premijernog izdanja Evropske lige, zatim drugo mesto i srebrnu medalju na UI 2009. u Beogradu, a potom i obezbedile učešće na XVI SP 2010. u Japanu, pošto su na turniru kvalifikacija u Subotici osvojile prvo mesto.

 


U izboru OKS za najuspešnije sportiste u 2008. godini, Nađa Higl je proglašena za najuspešniju sportistkinju, Milorad Čavić za najuspešnijeg sportistu, a vaterpolo reprezentacija Srbije lza najuspešniju mušku selekciju. Dejan Udovičić, selektor vaterpolista, proglašen je za najuspešnijeg trenera. Posebna priznanja su dobili najuspešniji paraolimpijci, Borislava Perić Ranković, stonoteniserka i Draženko Mitrović, atletičar. Dr Nenad Dikić, direktor Antidoping agencije Srbije dobitinik je Trofeja MOK „Sport i borba protiv dopinga“.