>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Srbija i Koreja odigrale tri prijateljska seta

SENIORKE - OI 2020. – INTERKONTINENTALNE KVALIFIKACIJE

 

Ženska seniorska reprezentacija Srbije bila je uspešnija od svojih gošći iz Južne Koreje koje su zbog povrede dizača morale da prekinu prijateljski meč posle trećeg seta a na rezultatu 2:1 za Srbiju.

 

 

 

 

 

 

 

Posle uspešno odrađenih priprema na Palama, u Republici Srpkoj, ženska seniorska reprezentacija Srbije se vratila u Beograd gde se sprema za turnir A grupe Interkontinentalnih kvalifikacija za OI 2020, koji će se odigrati 2 - 4. avgusta u Vroclavu, Poljska. U okviru priprema za kvalifikacije svetske prvakinje ugostile su Južnu Koreju koju predvodi Italijan Stefano Lavarini.

Pri dolasku Koreje u Srbiju, glavnom dizaču ekipe je pozlilo još u avionu zbog čega je morala odmah u bolnicu pa je gostujući tim večeras nastupao sa drugim dizačem Li Dajeong. U trećem setu devojka je povredila Ahilovu tetivu zbog čega je meč prekinut. Rezultat je bio 2:1 za Srbiju po setovima 25:18, 25:22 i 20:25.    

Tijana Bošković sa 16 poena i Brankica Mihajlović sa 13 poena dominirale su u srpskom timu dok je Kim Jeon Kung predvodila Koreju sa 18 poena.

 

 

 

 

Drugi prijateljski meč je na programu sutra a treći u ponedeljak ali je pitanje da li će timovi igrati kada je planirano zbog novonastale situacije sa dizačima korejskog tima. Utakmice u dvorani Impulsu na Novom Beogradu su zatvorenog tipa.