>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Svečani doček odbojkašicama Srbije u Hofuu

SENIORKE – XVIII SP 2018.
 
Ženskoj seniorskoj reprezentaciji Srbije danas je u Salt Areni u Hofuu priređen svečani doček, kojem su prisustvovali predstavnici Grada Hofu, kao i najmlađi predstavnici Hofua koji su priredili prigodan kulturno – umetnički program. Maja Ognjenović, kapiten seniorki Srbije, zahvalila se domaćinima na dočeku i gostoprimstvu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Seniorke Srbije će u Hofuu trenirati do 27. septembra, kada je planiran polazak za Hamamacu.
 
Najbolje odbojkašice Srbije na aerodromu u Fukuoki dočekao jeTadaši Nagai, nekadašnji ambasador Japana u Srbiji, počasni građanin Beograda, nosilac ordena jugoslovenske zvezde II stepena, dobitnik “Zlatne plakete OSS” i predsednik Društva Japan – Srbija.
 
Ugovor o saradnji između OSS i Grada Hofua potpisali su prošle godine Zoran Gajić, predsednik OSS i Masato Macuura, gradonačelnik Hofua.
 
Ugovorom je predviđeno gostovanje odbojkaških reprezentacija Srbije uoči Olimpijskih igara 2020, ali i Svetskog prvenstva 2018. u konkurenciji odbojkašica, kao i Svetskog Kupa 2019. u obe konkurencije.
 
Prilikom gostovanja u Hofuu, Zoran Gajić i Ivan Knežević su posetili Salt Arenu, gde će trenirati selekcije Srbije i ispred Arene, u znak sećanja na potpisivanje Ugovora i saradnju Grada Hofua i OSS, zasadili stablo šljive.
 
U velikoj dvorani Salt Arene u Hofuu moguće je trenirati istovremeno na 3 terena, a u maloj sali na 2 terena, uz mogućnost korišćenja izuzetno opremljene teretane.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Odbojkaške reprezentacije Srbije u Hofuu će biti smeštene u hotelu Hofu Grand, gde je i potpisan Ugovor između OSS i Grada Hofua.
Hofu se nalazi na jugu Japana u prefekturi Jamaguči, rodnom kraju Tadašija Nagaija.
 
Odbojkaški savez Srbije je postao prvi Savez u našoj zemlji koji je već obezbedio pripreme za obe reprezentacije za Olimpijske igre 2020.
 
Ženska seniorska reprezentacija Srbije igraće u D grupi XVIII SP 2018. sa Brazilom, Dominikanskom Republikom, Portorikom, Kazahstanom i Kenijom u Hamamacuu. Sve utakmice sa SP iz Japana direktno će prenositi TV Sport Klub.