>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Žreb u četvrtak (5.00) u Tokiju – Srbija u D grupi sa Brazilom u Hamamacuu

SENIORKE – XVIII SP 2018.

 

Žreb za XVIII SP 2018. u konkurenciji odbojkašica, održaće se u četvrtak, 7. decembra u 5.00 časova po našem vremenu u hotelu Keio Plaza u Tokiju. Nosioci grupa bi trebalo da budu Japan, Kina, SAD i Srbija. S obzirom na plasman na FIVB rang listi, Srbija bi trebalo da bude u D grupi sa Brazilom, a mečevi će se igrati u Hamamacuu. U A grupi u Jokohami će igrati Japan i Holandija, u B grupi u Saporou Kina i Italija, a u C grupi u Kobeu SAD i Rusija. Preostalih 16 reprezentacija žrebom će biti svrstane u 4 grupe.

 

 

 

Plasman na SP su izborili Japan, organizator, SAD, svetski prvak, Srbija, Rusija, Turska, Italija, Azerbejdžan, Nemačka, Holandija i Bugarska iz Evrope (CEV), Kina, Kazahstan, Koreja i Tajland iz Azije (AVC), Kamerun i Kenija iz Afrike (CAVB), Brazil i Argentina iz Južne Amerike (CSV) i Kanada, Kuba, Dominikanska Republika, Portoriko, Meksiko i Trinidad i Tobago iz Severne i Srednje Amerike (NORCECA).

XVIII SP 2018. u konkurenciji odbojkašica odigraće se 29. septembra – 20. oktobra u šest japanskih gradova. Utakmice prve faze odigraće se u Jokohama areni u Jokohami (A grupa), Sportskom centru Hokaido u Saporou (B grupa), Zelenoj areni u Kobeu (C grupa) i Hamamacu areni u Hamamacuu (D grupa). U drugoj rundi takmičenja, mečevi E grupe će se odigrati u dvorani Nipon Gaiši u Nagoji, a F grupe u dvorani Osaka u Osaki. Utakmice treće runde (G i H grupa) će se odigrati u dvorani Nipon Gaiši u Nagoji, a polufinali mečevi, kao i utakmice za medalje, u dvorani Jokohama arena u Jokohami.

Žrebom će 24 selekcije biti podeljene u 4 grupe sa po 6 timova. Posle 6 odigranih kola, plasman u drugu rundu izboriće po 4 najbolje selekcije iz 4 grupe. 16 ekipa biće podeljeno u 2 grupe, tako što će u jednoj igrati po 4 reprezentacije iz A i D grupe, a u drugoj po 4 selekcije iz  B i C grupe. Po 3 prvoplasirane selekcije iz obe grupe II runde izboriće plasman u III rundu takmičenja. Pobednici grupa će biti razdvojeni, dok će drugoplasirane i trećeplasirane selekcije biti žrebom svrstane u dve grupe. Po dve prvoplasirane selekcije iz III runde plasiraće se u polufinale.