>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Treći turnir u Bugarskoj – Srbija u Japanu

SENIORI – INTERKONTINENTALNE KVALIFIKACIJE ZA OI 2012.

 

FIVB, Svetska odbojkaška federacija, saopštila je jutros da će se treći Interkontinentalni turnir za OI 2012. odigrati u Sofiji, u Bugarskoj. Sofija će zameniti Veronu, gde je prvobitno trebalo da se igra, s obzirom da je Italija sinoć obezbedila plasman na Olimpijske igre trijumfom na Kontinetnalnom turniru u Sofiji.

 

 

 

 

 

 

 

 

Plasman na Olimpijske igre u Londonu, u konkurenciji odbojkaša, do sada su izborili Velika Britanija (organizator), Rusija, Poljska, Brazil (prve tri sa Svetskog Kupa 2011), pobednici Kontinentalnih kvalifikacija: Tunis (Afrika – CAVB), SAD (NORCECA – Severna i Srednja Amerika), Italija (Evropa – CEV) i Argentina (Južna Amerika – CSV). Preostala četiri učesnika biće poznata posle turnira Interkontinentalnih kvalifikacija, koje će se odigrati: od 01. – 10. juna u Tokiju, u Japanu (pobednik turnira i najbolja selekcija iz Azije. Ako je pobednik iz Azije, plasman će izboriti i druga najuspešnija selekcija iz Azije.), odnosno od 08. – 10. juna u Berlinu, u Nemačkoj i u Sofiji, u Bugarskoj.

 

SENIORI – INTERKONTINENTALNE KVALIFIKACIJE ZA OI 2012. – SASTAVI GRUPA:

 

TOKIO, JAPAN (01. – 10. JUN):

JAPAN, SRBIJA, PORTORIKO, VENECUELA, IRAN, KINA, KOREJA, AUSTRALIJA.

 

BERLIN, NEMAČKA (08. – 10. JUN):

NEMAČKA, KUBA, INDIJA, ČEŠKA.

 

SOFIJA, BUGARSKA (08. – 10. JUN):

BUGARSKA, FRANCUSKA, PAKISTAN, EGIPAT.

 

Plasman na Olimpijske igre sa turnira u Berlinu i Sofiji izboriće samo pobednici grupa. Plasman na OI sa turnira u Tokiju izboriće pobednik turnira, kao i najbolja selekcija iz Azije. Ukoliko prvom mesto na turniru osvoji selekcija iz Azije, plasman na OI će izboriti i druga najuspšenija reprezentacija iz Azije.