>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Otvaranje SP odbojkaša u Sankt Peterburgu, finale u Moskvi

SENIORI – XX SP 2022.

Svetska odbojkaška federacija, FIVB, saopštila je da će se prvi meč XX SP 2022. u konkurenciji odbojkaša, koje će se odigrati u Rusiji od 26. avgusta do 11. septembra, odigrati 26. avgusta u Sankt Peterburgu, a da će se finale odigrati 11. septembra u Moskvi.

 

 

 

 

Na jubilarnom, XX SP 2022. u konkurenciji odbojkaša  24 ekipe će biti podeljene u 6 grupa sa po 4 tima. Mečevi I faze će se igrati od 27. do 29. avgusta u Moskvi, Kemerovu, Jekaterinburgu, Ufi, Novosibirsku i Krasnojarsku.

Plasman u II fazu izboriće 16 ekipa, po dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe i 4 najbolje trećeplasirane ekipe, koje će formirati 4 grupe sa po 4 tima, a mečevi će se igrati od 2. do 4. septembra u Kazanju, Kalinjingradu, Sankt Peterburgu i Jaroslavlju.

Plasman u III fazu, koja uključuje i polufinalne i mečeve za plasman, izboriće 6 selekcija, pobednici 4 grupe i 2 najbolje drugoplasirane reprezentacije. Utakmice III faze će se odigrati od 7. do 11. septembra u Moskvi.

Plasman na SP će izboriti po 2 selekcije sa kontinentalnih šampionata 2021. koje se nisu plasirale do tog trenutka.

Učešće na XX SP 2022. u konkurenciji odbojkaša  će pored Rusije (organizator), Poljske (svetski prvak) i 10 selekcija sa kontinentalnih prvenstava izboriti i još 12 reprezentacija sa FIVB rang liste po završetku reprezentativnih takmičenja u 2021. koje se nisu kvalifikovale na Svetsko prvenstvo.