>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Diplomatski pasoši za odbojkaše Srbije

MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije izdalo je saopštenje u kome se navodi da je Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova, uručio danas diplomatske pasoše članovima muške seniorske reprezentacije Srbije.

 

 

 

 

 

 

 

U saopštenju Ministarstva, koje prenosimo u celosti, stoji:

- Dodeljivanje diplomatskih pasoša i zvanja ambasadora dobre volje Republike Srbije vama šampionima Evrope je najmanje što ova država i Ministarstvo spoljnih poslova mogu da urade za vas, u odnosu na ono što ste vi uradili za našu zemlju i narod. Rekao sam vam da odavno neka medalja nije ovako emotivno odjeknula među našim narodom. Srbiji su potrebne pobede i njima pokazujemo da smo kao zemlja i narod vredni poštovanja. Mi se ponosima vama i voleo bih da svi ambasadori budu kao vi. Želim da sa ovim pasošem osvojite što više medalja za našu zemlju i narod. – izjavio je šef srpske diplomatije.

Nakon ministra Dačića prisutnima se obratio i Nemanja Petrić, kapiten reprezentacije, koji je u ime cele reprezentacije zahvalio na dodeli diplomatskih pasoša i zvanja ambasadora dobre volje.

- Velika nam je čast što smo danas ovde i zahvalio bih prvom potpredsedniku Vlade i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću i Ministarstvu spoljnih poslova na ovoj privilegiji koju su nam danas ukazali. Mi smo se uvek borili da časno predstavljamo našu državu i naš narod. Drago nam je da sad postajemo ambasadori dobre volje zvanično i još više ćemo se truditi da Srbiju predstavimo u najboljem svetlu. – izjavio je Nemanja Petrić.

Prijemu u Ministarstvu inostranih poslova prisustvovali su Zoran Gajić, predsednik OSS, i Ivan Knežević, generalni sekretar OSS.