>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Do zlata u Krakovu preko srebra u Riju

FIVB – SVETSKA LIGA

 

Od sedme do osme medalje naših najboljih odbojkaša u Svetskoj ligi prošlo je pet godina. Posle bronze osvojene 2010. u Kordobi, usledile su četiri sezone bez plasmana na Finalni turnir. Srbija se 2015. plasirala na završni turnir u Rio de Žaneiru i stigla do finala. U petom pokušaju Srbija nije uspela da osvoji zlato. Uspešnija je bila Francuska posle tri seta. Sve propuštene prilike Srbija je nadoknadila 2016. u Krakovu.

 

U Riju 2015, Srbija je u grupi poražena od Italije sa 3:2, da bi potom istim rezultatom savladala Poljsku i kao drugoplasirana prošla u polufinale, pošto su Poljaci sa 3:1 pobedili Italiju.

Usledilo je nezaboravno polufinale protiv SAD i preokret u petom setu, kada je Srbija od 12:10 za Amerikance stigla do trijumfa od 15:12 i plasmana u finale, peto po redu.

Isrcpljujući meč sa Amerikancima uslovio je poraz u finalu od Francuza.

 

 

 

 

U Svetskoj ligi 2016, Srbija je kao trećeplasirana na ukupnoj tabeli izborila plasman na Finalni turnir u Krakov.

Srbija je u Krakovu u grupi savladala domaćina, Poljsku i izgubila posle pet setova od Francuske. U polufinalu, Srbija je pobedila Italiju sa 3:2, a zatim u finalu deklasirala Brazil sa 3:0 za prvi trofej u Svetskoj ligi.

 

 

 

 

Nastaviće se...