>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Pionirke otputovale u Kragujevac

PIONIRKE – I EP 2017.

 

Ženska pionirska reprezentacija Srbije otputovala je jutros u Kragujevac, gde će se pripremati za turnir A grupe II runde kvalifikacija za I EP 2017, koji će se odigrati 13 – 15. aprila u dvoranic SC Vizura u Zemunu.

 

 

 

 

Željko Šćepanović, prvi trener pionirki Srbije, na pripreme je pozvao 16 igračica.
Na spisku su:

TEHNIČARI: BOJANA BOGDANOVIĆ (BLOK AUT, BEOGRAD), MINA STOJANOVIĆ (BEOGRAD) I ANDREA TIŠMA (CRVENA ZVEZDA).

LIBERO: TEODORA MIĆUNOVIĆ (VIZURA).

BLOKERI: MATEA PETROVIĆ (NS VOLEJ TIM, NOVI SAD), ANĐELA RAKOČEVIĆ (KRAGUJ – RADNIČKI, KRAGUJEVAC), ANA DROBNJAK (PARTIZAN) I VALERIJA SAVIĆEVIĆ (BEOGRAD).

PRIMAČI: IVANA NEDELJKOVIĆ (CRVENA ZVEZDA), JOVANA CVETKOVIĆ (EKONOMAC, KRALJEVO), MILICA MEDVED (JEDINSTVO, STARA PAZOVA), TEODORA ISAILOVIĆ (TENT, OBRENOVAC), NEVENA SAJIĆ (LAZAREVAC), MILICA BOŽIĆ (PARTIZAN), SARA PUSTAHIJA (AS BATAJNICA) I JOVANA ĆIRKOVIĆ (PARTIZAN).

 

- Crnu Goru poznajemo sa prošlogodišnjeg Balkanskog prvenstva, pa smtaram da ćemo spremno dočekati taj meč. Očekujem da na treninzima u Kragujevcu stignemo do forme koja će nam omogućiti da u dobroj formi stignemo na turnir i obezbedimo plasman na prvenstvo Evrope. – objasnila je Andrea Tišma, tehničar Srbije.

 

- Verujem da ćemo na pravi način iskoristiti pripremni period u Kragujevcu. Očekujem da će devojke pokazati svoj talenat, koji evidentno poseduju. Nadam se da ćemo u timskoj atmosferi, u zajedinštvu odigrati sve tri utakmice i biti prva pionirska reprezentacija Srbije koja se plasirala na Evropsko prvenstvo. – naglasio je Željko Šćepanović, prvi trener pionirki Srbije.

 

Pionirke Srbije će prvi meč u A grupi kvalifikacija odigrati u četvrtak, 13. aprila protiv Crne Gore. Rival Srbiji u 2. kolu biće Mađarska, u petak, 14. aprila, a u poslednjem, 3. kolu, u subotu, 15. aprila Belorusija. Srbija će sve utakmice u dvorani SC „Vizura„ u Zemunu odigrati od 19.00 časova.
I EP 2017. u konkurenciji pionirki odigraće se 21 – 29. jula u Sofiji i Samokovu, u Bugarskoj. Na prvenstvu će igrati igračice rođene 2002. i mlađe. Plasman na EP do sada su, pored Bugarske, izborili Turska, Rusija, Češka, Finska i Italija.
Iz II runde kvalifikacija, plasman na Prvenstvo Evrope izboriće 6 reprezentacija, pobednici 4 grupe i 2 najbolje drugoplasirane selekcije.