>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Pionirke u SC „Vizura“ u Zemunu – prvi rival Crna Gora

PIONIRKE – I EP 2017.

Ženska pionirska reprezentacija Srbije igraće 13 – 15. aprila u dvorani SC „Vizura„ u Zemunu utakmice A grupe II runde kvalifikacija za premijerno EP 2017. Pionirke Srbije će prvi meč odigrati u četvrtak, 13. aprila protiv Crne Gore. Rival Srbiji u 2. kolu biće Mađarska, u petak, 14. aprila, a u poslednjem, 3. kolu, u subotu, 15. aprila Belorusija. Srbija će sve utakmice odigrati od 19.00 časova.

 

 

- Prvo prvenstvo Evrope je svakako izazov za sve reprezentacije, pa tako i za Srbiju. Želja nam je igramo u Bugarskoj, ali pre svega da sagledmo mogućnosti kandidata koji će u nekom narednom ciklusu od 6 godina dati i nekoliko mogućih članica senorske reprezentacije. Imamo dovoljno vremena za širi spisak i da napravimo treninge u nekoliko gradovau Srbiji, kako bismo imali potpuni uvid u njihove mogućnosti. – objasnio je Željko Šćepanović, prvi trener pionirki Srbije i dodao:

 

- Sa Crnom Gorom smo igrali na prošlogodišnjem Balkanskom prvenstvu. Mađarska i Belorusija su potpune nepoznanice, uz naglasak da Mađarice u mlađim kategorijama nisu imale neke zapažene rezultate. Prednost je domaći teren i nadam se da ćemo uz pomoć publike uspeti u želji da budemo deo prvog prvenstva Evrope u konkurenciji pionirki.

 

I EP 2017. u konkurenciji pionirki odigraće se 21 – 29. jula u Sofiji i Samokovu, u Bugarskoj. Na prvenstvu će igrati igračice rođene 2002. i mlađe. Plasman na EP do sada su, pored Bugarske, izborili Turska, Rusija, Češka, Finska i Italija.

Iz II runde kvalifikacija, plasman na Prvenstvo Evrope izboriće 6 reprezentacija, pobednici 4 grupe i 2 najbolje drugoplasirane selekcije.

 

PIONIRKE – I EP 2017. – II RUNDA KVALIFIKACIJA (13 – 16. APRIL):

A GRUPA – BEOGRAD, SRBIJA (DVORANA SC „VIZURA“, ZEMUN (Cara Dušana 105)):

Supervizor CEV: Nilufer Šimonski (Turska). Sudijski delegat: Peter Bajči (Slovačka). Sudije: Vouter de Bar iz Holandije, Roman Maršner iz Češke, Boško Milić iz Austrije, Filip Enkerli iz Švajcarske.

 

1. KOLO – ČETVRTAK, 13. APRIL:

SRBIJA – CRNA GORA         19.00

MAĐARSKA – BELORUSIJA  16.30

 

2. KOLO – PETAK, 14. APRIL:

SRBIJA – MAĐARSKA                19.00

BELORUSIJA – CRNA GORA       16.30

 

3. KOLO – SUBOTA, 15. APRIL:

SRBIJA – BELORUSIJA               19.00

MAĐARSKA – CRNA GORA         16.30

 

B GRUPA – GRČKA:

GRČKA, HRVATSKA, UKRAJINA, RUMUNIJA

 

C GRUPA – DANSKA:

DANSKA, ISLAND, BELGIJA, ESTONIJA

 

D GRUPA – POLJSKA:

POLJSKA, HOLANDIJA, ŠPANIJA, LETONIJA

 

Plasman na Prvenstvo Evrope izboriće pobednici grupa i dve najbolje drugoplasirane selekcije.