>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Srbija, Rusija i Češka čekaju rivale na EP pionirki

PIONIRKE – III EP 2021.

Pionirke Srbije, Rusije i Češke izborile su plasman na III EP 2021. iz I runde kvalifikacija. Evropska odbojkaška konfederacija, CEV, saopštila je da će se II runda kvalifikacija odigrati od 6. do 9. maja. 20 reprezentacija biće svrstane u 5 grupa, a plsaman na prvenstvo Evrope izboriće pobednici grupa i najbolja drugoplasirana selekcija.

 

U Zonskoj, I runda kvalifikacija za III EP 2021. plasman su izborili Srbija (BVA), Rusija (EEVZA) i Češka (MEVZA), turnir WEVZA – Zapadnoevropske odbojkaške asocijacije će se odigrati od 31. marta do 4. aprila, a NEVZA – Severnoevropska odbojkaška asocijacija je odlučila da se turnir ne igra, već je Finska, najbolje plasirana na CEV rang listi, izborila učešće u II rundi kvalifikacija.

 

 

Ženska pionirska reprezentacija Srbije (2006. i mlađe) osvojila je prvo mesto na turniru u Vrnjačkoj Banji.

II runda kvalifikacija odigraće se od 6. do 9. maja, a igraće se 5 turnira sa po 4 reprezentacije. U II rundi kvalifikacija 6 rerpezentacija će imati WEVZA, 5 selekcija će imati EEVZA (Poljska, Belorusija, Estonija, Ukrajina i Litvanija) po 4 BVA (Bugarska, Turska, Rumunija i Severna Makedonija) i MEVZA (Slovenija, Hrvatska, Austrija i Izrael), a NEVZA 1 reprezentaciju (Finska).

Niređhaza u Mađarskoj i Humene u Slovačkoj biće domaćini III EP 2021. u konkurenciji pionirki (do 16 godina) od 10. do 18. jula.