>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Pioniri u Kragujevcu do polaska u Bar

PIONIRI – I EP 2017.

 

Muška pionirska reprezentacija Srbije otputovala je jutros u Kragujevac, gde će se pripremati za turnir B grupe II runde kvalifikacija za I EP 2017, koji će se odigrati 14 – 16. aprila u Baru, u Crnoj Gori.

 

 

 

 

Ognjen Bulić, prvi trener pionira Srbije, na pripreme je pozvao 16 igrača.
Na spisku su:
TEHNIČARI: BOGDAN STANOJEVIĆ (VGSK, VELIKO GRADIŠTE), NIKOLA MICIĆ (AS, BEOGRAD) I STOJAN ĆULIBRK (PROLETER, ZRENJANIN).

KOREKTORI: ALEKSANDAR ZARIĆ (RODA, BEOGRAD), LUKA BLAGOJEVIĆ (PROLETER, ZRENJANIN) I MILOŠ MARKOVIĆ (VA 014, VALJEVO).

LIBERO: MARKO MILENKOVIĆ (SPARTAK, LJIG).

BLOKERI: MILOŠ POPIĆ (VGSK, VELIKO GRADIŠTE), DIMITRIJE STANKOVIĆ (RODA, BEOGRAD), UROŠ MALEŠEVIĆ (SK VOLEJ, NOVI SAD) I STEFAN FET (CRVENA ZVEZDA).

PRIMAČI: OGNJEN NIKETIĆ (PARTIZAN), ALIJA BEKRIĆ (NOVI PAZAR), ALEKSA ŽIVIĆ (RADNIČKI, KRAGUJEVAC), MILUTIN MIJAILOVIĆ (VGSK, VELIKO GRADIŠTE) I JOVAN STEPANOVIĆ (MLADI RADNIK, POŽAREVAC).

 

- Verujemo da ćemo Crnu Goru savladati, jer ih dobro poznajemo. Hrvatsku ne znamo, ali se nadam da smo kvalitetniji i da ćemo sa dve pobede obezbediti učešće na Evropskom prvenstvu. – kratko je rekao Uroš Malešević, bloker Srbije.

 

- Obećavam da ćemo dati sve od sebe da se plasiramo na prvo prvenstvo Evrope, a meni lično bi bila čast da se nađem tamo sa selekcijom Srbije. Realno je da se plasiramo, jer smo objektivno bolji i od Crne Gore i od Hrvatske, ali sve to moramo dokazati na terenu. – optimistički je najavio Ognjen Bulić, prvi trener pionira Srbije.

 

Srbija će prvog dana takmičenja u B grupi u Baru, u petak, 14. aprila, igrati protiv Crne Gore (18.00), a u 2. kolu, u subotu, 15. aprila, protiv Hrvatske (18.00).
I EP 2017. u konkurenciji pionira odigraće se 3 – 11. jula u Konji, u Turskoj. Na prvenstvu će igrati igrači rođeni 2001. i mlađi. Plasman na EP do sada su, pored Turske, izborili Grčka, Rusija, Češka, Finska i Italija.
Iz II runde kvalifikacija, plasman na Prvenstvo Evrope izboriće 6 reprezentacija: pobednici 5 grupa i najbolja drugoplasirana selekcija. S obzirom da će u B, D i E grupi igrati po 3 selekcije, poredak drugoplasiranih će se odrediti na osnovu rezultata sa 1. i 3. ekipom iz grupe.