>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Testirano ukupno 213 pionira

PIONIRI – KVALIFIKACIJE ZA I EP 2017.

 

Ukupno 213 odbojkaša rođenih 2001. i mlađih testirano je u okviru akcije Odbojkaškog saveza Srbije i Udruženja odbojkaških trenera Srbije. U dvorani “Sport Eko” u Beogradu obavljeno je se sedmo testiranje pionira, uz učešće 45 odbojkaša iz 11 klubova iz Beograda i okoline.

 

 

 

 

Mladenovac, Obrenovac i beogradski klubovi: Blok Aut, As, Crvena Zvezda, Partizan, Laki Star, Crnjanski, Roda, Sterija i Železničar imali su predstavnike na završnom testiranju, koje su obavili Ognjen Bulić i Bojan Mihajlović, prvi i drugi trener muške pionirske reprezentacije Srbije, dr Ljuban Martinović, lekar svih nacionalnih selekcija, i dr Bogdan Sretenović, predsednik UOTS, član IO OSS zadužen za testiranje pionira i koordinator muških reprezentacija OSS.
Na sedam akcija, održanih u Novom Sadu, Kragujevcu, Požarevcu, Subotici, Nišu, Čačku i Beogradu testirano je 213 dečaka rođenih 2001. i mlađih.
Cilj akcije OSS i UOTS je formiranje šireg spiska pionira za turnir kvalifikacija za premijerno Evropsko prvenstvo 2017, koji će se odigrati 13 – 16. aprila. Pioniri Srbije će igrati u B grupi u Crnoj Gori sa domaćinom i Hrvatskom.
Informacije o muškoj pionirskoj reprezentaciji Srbije pogledajte na linku: http://www.ossrb.org/pioniri/news/pioniri