>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

U Nišu broj testiranih pionira povećan na 124

PIONIRI – KVALIFIKACIJE ZA I EP 2017.

 

Peto testiranje odbojkaša rođenih 2001. i mlađih, u okviru akcije Odbojkaškog saveza Srbije i Udruženja odbojkaških trenera Srbije održano je danas u sali OŠ "Miroslav Antić" u Nišu, a tehnički organizator akcije je bio Odbojkaški savez Nišavskog okruga. Učesnike su pozdravili Ljubodrag Brkić, predsednik Odbojkaškog Saveza Nišavskog okruga, dr Bogdan Sretenović, predsednik UOTS, član IO OSS zadužen za testiranje pionira i koordinator muških reprezentacija OSS, i Ognjen Bulić, prvi trener muške pionirske reprezentacije Srbije.

 

 

 

 

Testiranju je prisustvovalo 30 pionira iz četiri kluba iz Nišavskog okruga: OK Pirot, OK Niš, OK Desetka i OK Stampedo iz Niša, dva kluba iz Topličkog okruga: OK Topličanin i OK Topličanin 97 iz Prokuplja, i OK Dubočica iz Leskovca, iz Jablaničkog okruga.
Testiranje su obavili Ognjen Bulić i Bojan Mihajlović, prvi i drugi trener muške pionirske reprezentacije Srbije, dr Ljuban Martinović, lekar svih nacionalnih selekcija, dr Bogdan Sretenović, predsednik UOTS, član IO OSS zadužen za testiranje pionira i koordinator muških reprezentacija OSS, i Nebojša Ivković, selektor pionirske reprezentacije Nišavskog okruga.
Broj testiranih pionira na pet obavljenih testova, u Novom Sadu, Kragujevcu, Požarevcu, Subotici i Nišu dostigao je 124 kandidata rođena 2001. i mlađih.
Cilj akcije OSS i UOTS je formiranje šireg spiska pionira za turnir kvalifikacija za premijerno Evropsko prvenstvo 2017, koji će se odigrati 13 – 16. aprila. Pioniri Srbije će igrati u B grupi u Crnoj Gori sa domaćinom i Hrvatskom.
Informacije o muškoj pionirskoj reprezentaciji Srbije pogledajte na linku: http://www.ossrb.org/pioniri/news/pioniri