>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Ivanjica ponovo odličan domaćin – 8 sudija iz Srbije sudi na Turniru

PIONIRI – BALKANSKO PRVENSTVO 2016.

 

Ivanjica je ove sedmice domaćin Balkanskog prvenstva 2016. u konkurenciji pionira. U gradu na Moravici takmiči se osam reprezentacija igrača rođenih 2001. i mlađih. Ivanjičani, tradicionalno odlični domaćini odbojkaškim reprezentacijama Srbije, ali i sa Balkana i iz Evrope, još jednom su potvrdili da mogu kvalitetno organizovati odbojkaška takmičenja. Posebnu draž ovogodišnjem turniru daju arbitiri. Svih osam sudija, sa zvanjem nacionalnih regionalnih i odbojkaških sudija, su iz Srbije, tačnije iz Kraljeva, Kosjerića i Užica.

 

 

 

Četiri devojke: Ana Ćojbašić, Mirjana Mitrović, Marija Šejat i Katarina Jelisavčić, kao i četvorica momaka: Duško Ristanović, Marko Grujić, Nemanja Petrović i Nenad Popadić, stiču u Ivanjici “međunarodno” iskustvo deleći pravdu na mečevima Grčke, Moldavije, Bosne i Hercegovine, Turske, Crne Gore, Rumunije, Bugarske i Srbije.
Svesrdnu pomoć imaju od Asterisa Paciaurasa iz Grčke i našeg Milana Pantića, tehničkih delegata BVA na turniru u gradu podno Golije.

 

 

Asteris Paciuras, član Komisije za razvoj odbojke u Odbojkaškoj federaciji Grčke, pohvalio je organizatore Turnira i istakao da očekuje da će neki od arbitara koji sude u Ivanjici u budućnosti steći zvanje međunarodnih sudija, s obzirom na kvalitet koji su iskazali.

 

IZJAVA ASTERISA PACIURASA

 

 

 

U nedelju, 7. avgusta u Ivanjici će se odigrati mečevi za plasman. Kao i prethodnih godina, dvorana Crnjevo će biti ispunjena do poslednjeg mesta, a verujemo da će pioniri Srbije igrati u utakmici za jednu od medalja.