>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Od 6. do 9. maja borba za 7 mesta na EP za pionire

PIONIRI – III EP 2021.

Evropska odbojkaška konfederacija, CEV, obavestila je nacionalne federacije o broju selekcija iz Zonskih asocijacija koje su stekle pravo učešća u II rundi kvalifikacija za III EP 2021. u konkurenciji pionira. Kvalifikacioni turniri će se odigrati od 6. do 9. maja, a plasman na prvesntvo Evrope izboriće 7 reprezentacija, 5 pobednika grupa i 2 najbolje drugoplasirane selekcije.

 

 

 

Muška pionirska reprezentacija Srbije, igrači rođeni 2005. i mlađi, zauzela je drugo mesto na turniru Zonske, I runde kvalifikacija, koji je odigran u Vrnjačkoj Banji i predstavljaće BVA u II rundi kvalifikacija zajedno sa Turskom i Rumunijom.

S obzirom da je BVA imala još dva mesta u kvalifikacijama, ali se niko nije prijavio za učešće, CEV je saopštio da će u II rundi kvalifikacija ta mesta preuzeti EEVZA – Istočnoevropska odbojkaška asocijacija i WEVZA – Zapadnoevropska odbojkaška asocijacija.

NEVZA – Severnoevropska odbojkaška asocijacija nije igrala kvalifikacioni turnir I runde, već je odlučila da najbolje plasirana selekcija sa CEV rang liste nastupi u II rundi kvalifikacija.

Odluka NEVZA je uslovila da iz II runde kvalifikacija plasman na EP može obezbediti još 7 reprezentacija.

II runda kvalifikacija odigraće se od 6. do 9. maja, a igraće se 5 turnira sa po 4 reprezentacije. U II rundi kvalifikacija po 6 selekcija će imati EEVZA (Belorusija, Rusija, Ukrajina, Letonija, Estonija i Gruzija) i WEVZA, MEVZA će imati 4 selekcije (Austrija, Češka, Hrvatska i Izrael), BVA 3 (Srbija, Turska, Rumunija), a NEVZA 1 reprezentaciju (Finska).

Plasman na EP 2021. izboriće 5 pobednika grupa u i 2 najbolje drugoplasirane selekcija.

III EP 2021. u konkurenciji pionira (do 17 godina) odigraće se u Tirani, u Albaniji od 10. do 18. jula.

Pored domaćina Albanije, plasman iz I runde kvalifikacija izborili su Bugarska (BVA), Poljska (EEVZA) i Slovenija (MEVZA).

Turnir WEVZA – Zapadnoevropske odbojkaške asocijacije odigraće se od 31. marta do 4. aprila.