>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Zoran Gajić i Ivan Knežević dočekali kadetkinje na povratku iz Holandije

KADETKINJE – XII EP 2017.

 

Ženska kadetska reprezentacija Srbije doputovala je danas iz Holandije, gde je na XII EP 2017. Zauzela četvrto mesto, ali i obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo u Argentini i Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) u Mađarskoj. Odbojkaški savez Srbije priredio je kadetkinjama svečani doček u beogradskom hotelu “M”. Kadetkinje su pozdravili Zoran Gajić, predsednik OSS i Ivan Knežević, generalni sekretar OSS.

 

 

 

 

- Čestitam vam na postignutom rezultatom. Pratili smo vas i bili uz vas i slali poruke. Nadam se da je to stizalo do vas. Ponosni smo na celu ekipu, jer ste dostojno reprezentovali nešto što je već brend, a to je srpska odbojka. Upeli ste da reprezentujete brend srpske odbojke koji je prepoznatljiv u jednoj rečenici: svako je dužan da da svoj maksimum na svakom treningu i svakoj utakmici, da nam posle ne bilo žao. Vi nemate za čim da žalite, jer smo svi videli da ste dali 100 odsto svojih mogućnosti. To što je neko juče bio bolji od vas ne znači da vi sutra nećete biti bolji. Vi ste za nas šampioni i mi se ponosimo vama. Hvala vam. – istakao je Zoran Gajić, predsednik OSS.

- Posle prespavane noći i izgubljene bronze, jer svi smo je već videli oko vrata, treba dea budemo prezadovoljni i da se vratimo na naše mesto na narednim takmičenjima. Kada sve saberemo i oduzmemo, naš primarni cilj smo ispunili, a to je plasman na Svetsko prvenstvo i EYOF. Nadam se da ćemo ustati što pre, jer smo sebi ostali dužni i da ćemo to nadoknaditi na sledećim takmičenjima i doneti medalje i tako nastaviti kontinuitet uspeha naših mlađih selekcija. – naglasio je Jovo Caković, prvi trener kadetkinja Srbije.

- Jako sam zadovoljna, ali bih nagradu sigurno menjala za mesto na postolju za celu ekipu. Trudila sam se da pomognem ekipi i verujem da ćemo na leto imati šanse za nove medalje i da je ovo samo početak. – kratko je rekla Mila Kocić, najbolji libero EP u Holandiji.

- U polufinalu protiv Italije smo bili veoma blizu plasmana u borbu za zlato. Odlučile su nijanse, a mi smo želele medalju. Jednostavno, kao što smo dobile priliku da uopšte igramo u polufinalu posle dva poraza, tako smo u poslednja dva meča propustile šanse za bolji rezultat. Četvrte smo u Evropi i to sigurno nije neuspeh. Verujem da će nam se na Svetskom prvenstvu i EYOF-u sve vratiti. – optimistički je najavila Miljana Glušac, bloker Srbije.

- Htele smo da vratimo vreme jedan dan unazad, da dobijemo Belorusiju i osvojimo bronzu. Želele smo je silno. Imale smo jako težak meč protiv Italije, ali smo se nadale da ćemo savladati Belorusiju. Nismo uspele i rekle smo, obećale treneru da ćemo na EYOF-u i Svetskom prvenstvu pokazati da možemo bolje i da smo sposobne da savladamo bilo koga u borbi za medalju. Imaćemo više vremena za pripreme i samo da nas mimoiđu povrede biće uspešno leto za nas. – precizirala je Ana Marija Jonjev, tehničar Srbije.

Kadetkinje Srbije igraće na XIV EYOF (Evropski olimpijski festival mladih) 2017, koji će se održati 23 – 29. jula u Đeru, u Mađarskoj. Pored domaćina Mađarske, u Đeru će igrati i Srbija, Belorusija, Italija, Rusija, Nemačka, Slovenija i Holandija.
Kadetkinje Srbije će igrati na jubilarnom, XV SP 2017, koje će se odigrati od 18 – 27. avgusta u Rosariju i Santa Feu, u Argentini. Na SP će igrati 20 reprezentacija, a plasman su do sada izborili Argentina, Srbija, Belorusija, Italija, Rusija, Nemačka, Slovenija, Brazil, Peru, Kolumbija, Dominikanska Republika, SAD, Kuba, Meksiko, Japan, Kina, Koreja i Tajland.