>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Kadetkinje na EP u B grupi sa Poljskom, Grčkom, Belorusijom, Rumunijom i Slovenijom

KADETKINJE – XII EP 2017.

Ženska kadetska reprezentacija Srbije igraće na XII EP 2017. u B grupi sa Poljskom, Grčkom, Belorusijom, Rumunijom i Slovenijom, odlučeno je danas žrebom u Arnemu, u Holandiji. U A grupi će igrati Holandija, Turska, Bugarska, Rusija, Nemačka i Italija.

 

 

 

 

XII EP 2017. odigraće se 1 – 9. aprila u Arnemu.

- Po informacijama koje sada imamo, čini se da je A grupa teža, ali to u ovom uzrastu ništa ne mora da znači. Naš primarni cilj je da se dobro pripremimo, naročito za prvi meč, a sve ostalo ćemo pripremati na licu mesta, u Arnemu. Imamo dovoljno podataka o Grčkoj i Rumuniji, a ostale selekcije ćemo upoznati u Holandiji. Želja nam je da se plasiramo među prve dve reprezentacije u grupi, jer bi tako ostvarili tri cilja: borbu za medalje na Prvenstvu Evrope i plasman na Svetsko prenstvo i EYOF. Tako bismo nastavili kontinuitet dobrih rezultata na velikim takmičenjima, a smatram da Srbija ima kvalitet za dobre rezultate. – naglasio je Jovo Caković, prvi trener kadetkinja Srbije.

Plasman u polufinale izboriće po dve prvoplasirane selekcije iz obe grupe, dok će se 3. i 4. reprezentacije plasirati u razigravanje za plasman od 5 – 8. mesta.

 

KADETKINJE – XII EP 2017. – ARNEM, HOLANDIJA (1 – 9. APRIL):

B GRUPA:

Srbija, Poljska, Grčka, Belorusija, Rumunija, Slovenija

 

A GRUPA:

Holandija, Turska, Bugarska, Rusija, Nemačka, Italija

 

 

 

Plasman na jubilarno, XV SP 2017. u konkurenciji kadetkinja (do 18 godina, rođene 2000. i mlađe) iz Evrope će 6 najuspešnijih reprezentacija sa Prvenstva Evrope.

Učešće na XIV EYOF (Evropski olimpijski festival mladih) 2017, koji će se održati 23 – 29. jula u Đeru, u Mađarskoj ostvariće 7 najuspešnijih selekcija sa XII EP 2017.

XV SP 2017. odigraće se od 18 – 27. avgusta u Rosariju i Santa Feu, u Argentini, a na Prvenstvu će igrati 20 reprezentacija. Pored Argentine, domaćina, plasman su do sada izborili Brazil, Peru, Dominikanska Republika, SAD i Egipat.