>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Kladovo rekorder po broju gledalaca – Srbija jedna od osam zemalja sa dve selekcije na EP

KADETKINJE I KADETI – KVALIFIKACIJE ZA IX EP 2011.

 

Utakmicu poslednjeg, 5. kola turnira A grupe kvalifikacija za EP 2011. u konkurenciji kadetkinja između Srbije i Hrvatske posmatralo je rekordnih 1400 gledalaca. To je rekord u svih 10 kvalifikacionih grupa u kadetskoj konkurenciji. Takođe, Kladovo je rekorder po ukupnom broju posetilaca – 3725 gledalaca je uživalo u petodnevnom turniru odigranom u dvorani Jezero.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drugo mesto po broju gledalaca pripada Sofiji, odnosno D grupi kvalifikacija u konkurenciji kadeta. Utakmicu poslednjeg, 5. kola između Bugarske i Španije posmatralo je 800 gledalaca, dok je na trećem mestu meč između Ukrajine i Izraela, odigran u A grupi u konurenciji kadeta u Harkovu. U konkurenciji kadetkinja na drugom mestu je meč između Slovačke i Finske koji je posmatralo 715 gledalaca, a odigran je u okviru C grupe u Bardejovu.

 

Srbija je jedna od osam zemalja koje će imati predstavnike na oba prvenstva Evrope u kadetskoj konkurenciji. Pored Srbije obe selekcije na šampionatima Evrope u Turskoj imaće organizator Turska, Grčka, Španija, Nemačka, Poljska, Ukrajina i Belgija.

 

Kadetkinje Srbije su do sada četiri puta uzastopno igrale na prvenstvima Evrope. Na prvom učešću, 2003. godine u Zagrebu, osvojena je bronzana medalja. Na šampionatu odigranom 2005. u Talinu zauzeto je deveto mesto. Na poslednja dva prvesntva, odigrana 2007. u Brnu i 2009. u Roterdamu, kadetkinje Srbije su osvojile srebrne medalje.

 

Kadeti Srbije su do sada tri puta igrali na šampionatima Evrope. Na prvenstvu odigranom u Rigi 2005. godine zauzeto je osmo mesto, a 2007. u Beču sedmo mesto. Na poslednjem prvenstvu, odigranom 2009. u Roterdamu, kadeti Srbije su osvojili srebrnu medalju.