>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Kadetkinje Srbije u A grupi sa Bugarskom, Rusijom, Belorusijom, Slovenijom i Mađarskom

KADETKINJE – XIII EP 2018.

 

Ženska kadetska reprezentacija Srbije igraće u A grupi XIII EP 2018, u dvorani „Hristo Botev“, sa Bugarskom, Rusijom, Belorusijom, Slovenijom i Mađarskom, odlučeno je danas žrebom u hotelu Vitoša Park u Sofiji. U B grupi, u maloj sali “Arene Armejec“, igraće Turska, Rumunija, Ukrajina, Italija, Holandija i Nemačka. XIII EP 2018. će se odigrati 13 – 21. aprila u Sofiji. Na prvenstvu će igrati igračice rođene 2002. i mlađe.

 

 

Izjava Jove Cakovića

 

Na EP u Bugarskoj sudiće Vladimir Kukašnjev iz Belorusije, Ilija Penkov iz Bugarske, Tajana Kramar Sandl iz Hrvatske, Markos Antonio Folgar Fraga iz Španije, Mamduh Bakluti iz Francuske, Vasileos Vasilejadis iz Grčke, Jaroslav Makovski iz Poljske, Bubi Tešeira iz Portugalije, Veronika Miora Papadopol iz Rumunije, Maksim Berdnikov iz Rusije, Bernard Valentar iz Slovenije i Johan Magnuson iz Švedske.

Sa EP 2018. plasman na XVI SP 2019. (do 18 godina) izboriće najbolje plasirane selekcije, koje se nisu prethodno kvalifikovale na osnovu rang liste FIVB, na osnovu broja mesta koje je FIVB odredio za Evropu (CEV). Odlukom Administrativnog Borda CEV, neće se ubuduće organizovati kvalifikacioni turniri mlađih kategorija za učešće na Svetskim prvenstvima, već će se učesnici određivati na osnovu plasmana na Evropskim prvenstvima.

Plasman na XV EYOF 2019, Evropski olimpijski festival mladih, koji će se odigrati u Azerbejdžanu, izboriće, pored domaćina, najboljih 7 selekcija sa EP u Bugarskoj.