>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Srbiji drugo mesto – Skakić najbolji napadač, Negić najbolji libero

KADETI – 7. MEĐUNARODNI TURNIR „LOKOVOLEJ 2016“

Muška kadetska reprezentacija Srbije zuzela je drugo mesto na 7. Međunarodnom turniru „Lokovolej 2016.“, koji je danas završen u Moskvi. Novosibirsk je danas u finalu, u dvorani „Družba“ u Moskvi pobedio Srbiju sa 2:0 (25:19, 25:22). Stefan Skakić, primač Srbije, proglašen je za najboljeg napadača, a Stefan Negić, libero Srbije, za najboljeg libera turnira, a nagrade im je predao Plamen Konstantinov, trener Lokomotive iz Novosibirska.

- Bili smo slabiji na prijemu servisa, a u prvom meču smo mi imali odličan servis, a i tu smo zatajili. Nismo uspeli da sačuvamo rezultat, naročito u prvom setu. U drugom setu smo ih rezultatski jurili, ali nismo uspevali da im pariramo. Uz sjajnu organizaciju i popularisanje odbojke, ovaj turnir smatram uspešnim i za reprezentaciju Srbije. – objasnio je Boško Mačužić.

- Igrali smo egal do 16:16 u prvom setu, a onda smo napravili greške, kojima smo dozvolili Novosibrisku da se odvoji. Domaćin je imao značajnu podršku publike i čestitam im na pobedi. – izjavio je Stefan Negić, libero Srbije.

- Želeo bih da se zahvalim organizatoru na zaista fantastičnom turniru. Nismo odigrali kao u prvom meču protiv Novosibriska, ali nema razloga za tugovanje. Glave gore i idemo dalje. – optimistički je najavio Stefan Skakić, primač Srbije.

KADETI – 7. MEĐUNARODNI TURNIR „LOKOVOLEJ 2016“ (19 – 21. januar) – DVORANA „DRUŽBA“:

SUBOTA, 21. JANUAR – FINALE:

SRBIJA – NOVOSIBIRSK      0:2 (19:25, 22:25)

POJEDINAČNE NAGRADE:

NAPADAČ: STEFAN SKAKIĆ (SRBIJA)

LIBERO: STEFAN NEGIĆ (SRBIJA)

TEHNIČAR: KONSTANTIN ABAJEV (NOVOSIBIRSK)

BLOKER: TIMUR MAGIJAROV (UFA)

MVP: VLADISLAV SPIRIDONOV (NOVOSIBRISK)