>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Žreb za EP kadeta u četvrtak (15.30) u Zlinu – Aleksandar Petrović među 12 delegiranih sudija

KADETI – XIII EP 2018.

 

Žreb za XIII EP 2018. u konkurenciji kadeta, koje će se odigrati 7 – 15. aprila u Zlinu, u Češkoj i Puhovu, u Slovačkoj, održaće se u četvrtak, 8. februara u 15.30 časova u Zlinu, u Češkoj. Na EP će igrati 12 reprezentacija: Češka, Slovačka, Belorusija, Grčka, Turska, Italija, Bugarska, Rusija, Belgija, Nemačka, Francuska i Ukrajina. Na prvenstvu će igrati igrači rođeni 2001. i mlađi.

 

 


CEV je saopštio da će na prvenstvu u Češkoj i Slovačkoj suditi: Aleksandar Petrović, međunarodni sudija iz Srbije, Frank Evers iz Belgije, Tomas Buhar iz Češke, Mirko Til iz Nemačke, Dominga Lot iz Italije, Slobodan Kovačević iz Crne Gore, Marko van Zanten iz Holandije, Geir Vestbo iz Norveške, Miroslav Juraček iz Slovačke, Čevril Ebru Ajata iz Turske i Vladimir Bosenko iz Ukrajine.
Sa EP 2018. plasman na XVI SP 2019. (do 19 godina) izboriće najbolje plasirane selekcije, koje se n

isu prethodno kvalifikovale na osnovu rang liste FIVB, na osnovu broja mesta koje je FIVB odredio za Evropu (CEV). Odlukom Administrativnog Borda CEV, neće se ubuduće organizovati kvalifikacioni turniri mlađih kategorija za učešće na Svetskim prvenstvima, već će se učesnici određivati na osnovu plasmana na Evropskim prvenstvima.

Plasman na XV EYOF 2019, Evropski olimpijski festival mladih, koji će se odigrati u Azerbejdžanu, izboriće, pored domaćina, najboljih 7 selekcija sa EP u Češkoj i Slovačkoj.