>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Kadeti počeli pripreme za turnir u Ploeštiju

KADETI – XIII EP 2018.

 

Muška kadetska reprezentacije Srbije počela je danas pripreme za turnir D grupe II runde kvalifikacija za XIII EP 2018, koji će se odigrati 4 – 7. januara u Ploeštiju, u Rumuniji. Boško Mačužić, prvi trener kadeta Srbije, na pripreme je pozvao 16 igrača.

 

 

 

 

Na spisku su:

TEHNIČARI: BOGDAN STANOJEVIĆ (VGSK, VELIKO GRADIŠTE), NIKOLA MICIĆ (AS, BEOGRAD) I BOJAN JEVTOVIĆ (VA 014 GORENJE, VALJEVO).

KOREKTORI: ALEKSANDAR ZARIĆ (RODA, BEOGRAD), LUKA BLAGOJEVIĆ (PROLETER, ZRENJANIN) I OGNJEN VIDOVIĆ (RADNIČKI, KRAGUJEVAC).

LIBERO: MARKO MILENKOVIĆ (SPARTAK, LJIG).

BLOKERI: DIMITRIJE STANKOVIĆ (RODA, BEOGRAD), UROŠ MALEŠEVIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD), STEFAN FET (CRVENA ZVEZDA) I MILOŠ BOJOVIĆ (MLADOST, LUČANI).

PRIMAČI: OGNJEN NIKETIĆ (PARTIZAN), ALIJA BEKRIĆ (NOVI PAZAR), ALEKSA ŽIVIĆ (RADNIČKI, KRAGUJEVAC), MILUTIN MIJAILOVIĆ (VGSK, VELIKO GRADIŠTE) I JOVAN STEPANOVIĆ (MLADI RADNIK, POŽAREVAC).

 

 

 

IZJAVA BOGDANA STANOJEVIĆA

 

 

IZJAVA BOŠKA MAČUŽIĆA

 

 

Kadeti Srbije su jutros otputovali u Rumu, gde će trenirati do 3. januara, odnosno do polaska u Rumuniju.

Kadete su u Rumu ispratili dr Bogdan Sretenović, predsednik UOTS, član IO OSS, sportski direktor OSS sa posebnim zaduženjima za mušku pionirsku, kadetsku i juniorsku reprezentaciju Srbije, Biljana Mihailović, sportski direktor OSS sa posebnim zaduženjima za žensku pionirsku, kadetsku i juniorsku reprezentaciju, i Mladen Maran, predsednik OSB.

 

 

Muška kadetska reprezentacija Srbije igraće u D grupi u Ploeštiju, u Rumuniji 4 – 7. januara. Kadeti Srbije će u 1. kolu, u četvrtak, 4. januara od 14.00 časova po našem vremenu, igrati protiv Izraela. Meč 2. kola Srbija će odigrati poslednjeg dana takmičenja, u nedelju, 7. januara od 19.00 časova po našem vremenu protiv Rumunije, dok će u meču 3. kola igrati protiv Belorusije u subotu, 6. januara od 16.30 časova po našem vremenu.

Utakmice u Ploeštiju igraju se od četvrtka do nedelje, s obzirom da će se u istoj dvorani igrati i kvalifikacioni turnir kadetkinja.

Plasman na EP izboriće pobednici 7 grupa i 3 najbolje drugoplasirane reprezentacije.

XIII EP 2018. u konkurenciji kadeta odigraće se 7 – 15. aprila u Zlinu, u Češkoj i Puhovu, u Slovačkoj. Na prvenstvu će igrati igrači rođeni 2001. i mlađi i biće ovo prvo prvenstvo u konkurenciji kadeta u uzrastu do 18 godina, pošto su do prošle godine igrali igrači do 19 godina.