>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Treći trijumf Srbije protiv Brazila

JUNIORI – XVI SP 2011.

 

Juniori Srbije savladali su Brazil i u trećoj prijateljskoj utakmici odigranoj u Ivanjici. Srbija je večeras savladala Brazil sa 3:0, po setovima 25:21, 25:15 i 25:18, posle 74 minuta igre.

 

 

 

 

 

 

 

Utakmicu u dvorani Crnjevo posmatralo je 500 gledalaca, a sudili su Aleksandar Petrović i Nikola Obradović.

 

 

SRBIJA: LISINAC (10), KOPRIVICA (3), KAPUR, JOVOVIĆ (2), VRBAN, MILUTINOVIĆ (4), PETKOVIĆ, STOILOVIĆ, PERIĆ (13), ATANASIJEVIĆ (22), RAJKOVIĆ, BUCULJEVIĆ. TRENERI: MILAN ŽARKOVIĆ I DRAGAN ĐORĐEVIĆ.

 

 

BRAZIL: BERNARDO (8), MATEUS (9), VIKTOR UGO, ARI, LUKARELI (8), KVARESMA, KAŠEL, RAFAEL ARAUŽO, VITOR (2), RENAN (7), RAFAEL MARTINS, UGO (2), VEBER (1), LUKAS LOH (3). TRENERI: LEONARDO KARVALJO I FELIPE KOSTA.

 

 

 

Juniori Srbije su i treći put bili bolji od aktuelnog svetskog prvaka i domaćina SP, koje će se odigrati u avgustu.

Utakmici u Ivanjici prisustvovao je Nenad Golijanin, prvi potpredsednik OSS i ženska juniorska reprezentacija Srbije, koja će od srede u Ivanjici igrati na Balkanskom prvenstvu.

Na utakmici u Ivanjici nisu igrali Uroš Kovačević, zbog premora, i Milija Mrdak, zbog smrtnog slučaja u porodici.

Milan Žarković je na teren izveo postavu Jovović, Atanasijević, Lisiniac, Milutinović, Perić, Koprivica i libero Kapur, koja je od početka meča diktirala tempo igre. U svakom od tri seta, Srbija je već na drugom tehničkom odmoru imala nedostižnu prednost, pa se samo postavljalo pitanje kojim će se rezultatom set završiti.

 

IZJAVA MILANA ŽARKOVIĆA

 

IZJAVA LEONARDA KARVALJA

 

IZJAVA ALEKSANDRA ATANASIJEVIĆA

 

IZJAVA NIKOLE JOVOVIĆA

 

Utakmicom u Ivanjici završeno je gostovanje Brazila u Srbiji, a obe reprezentacije se pripremaju za XVI SP 2011, koje će se odigrati od 01. – 10. avgusta u Rio de Žaneiru, u Brazilu.