>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

19 reprezentacija u Evropskoj ligi 2017.

SENIORKE I SENIORI – EVROPSKA LIGA 2017.

 

Evropska odbojkaška konfederacija, CEV, saopštila je da u evropskoj ligi 2017. nastupiti 19 reprezentacija, 12 u ženskoj i 7 u muškoj konkurenciji, za ukupan nagradni fond od 150 000 evra.

 

 

 

 

U konkurenciji odbojkašica, u A grupi će igrati Belorusija, Finska, Austrija i Albanija, u B grupi Francuska, Ukrajina, Crna Gora i Gruzija, i u C grupi Slovačka, Španija, Portugalija i Švedska.
U A grupi domaćini turnira će biti Albanija (9 – 11. jun) i Belorusija (16 – 18. jun), u B grupi Gruzija (16 – 18. jun) i Francuska (23 – 25. jun), i u C grupi Španija (9 – 11. jun) i Portugalija (16 – 18. jun).
Još uvek se niko nije prijavio za organizaciju Finalnog turnira u konkurenciji odbojkašica. Ukoliko se niko ne prijavi, u polufinalu i finalu će se igrati po dve utakmice. Plasman u polufinale će izboriti pobednici grupa i najbolja drugoplasirana selekcija.
U konkurenciji odbojkaša, u A grupi će igrati BJR Makedonija, Švedska i Albanija, a u B grupi Danska, Ukrajina, Mađarska i Izrael. Domaćini turnira u A grupi biće BJR Makedonija (datum će naknadno biti određen) i Albanija (23 – 25. jun), a u B grupi Ukrajina (datum će naknadno biti određen) i Mađarska (16 – 18. jun).
Finalni turnir će se odigrati 1. i 2. jula u Danskoj.
Ukoliko Danska zauzme jedno od prva dva mesta u grupi, na Finalnom turniru će igrati po 2 prvoplasirane selekcije iz obe grupe. Ako Danska bude 3. ili 4. u grupi, plasman na Finalni turnir, pored Danske, izboriće pobednici grupa i najbolja drugoplasirana selekcija.