>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Maksimalna pobeda pred fantastičnim navijačima u Kladovu

SENIORKE – II EVROPSKA LIGA 2010.

 

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, akutelni šampion Evropske lige, maksimalnom pobedom je startovala u ovogodišnjem izdanju. U fantastičnoj atmosferi u prepunoj dvorani u Kladovu, Srbija je, u prvoj utakmici I vikenda A grupe, savladala Veliku Britaniju sa 3:0, po setovima 25:16, 25:18 i 25:19, posle 72 minuta igre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utakmicu u dvorani Jezero posmatralo je 2000 gledalaca, a sudili su Mihail Temelis iz Grčke i Tiran Šaino iz Izraela.

 

 

SRBIJA: BRAKOČEVIĆ (6), ŽIVKOVIĆ, KRSMANOVIĆ (7), MAJSTOROVIĆ, MOLNAR (10), VESOVIĆ (11), OGNJENOVIĆ (2), VELJKOVIĆ (9), BJELICA (7), RAŠIĆ (3), ĆEBIĆ, KLISURA. TRENERI: ZORAN TERZIĆ I BRANKO KOVAČEVIĆ.

 

 

VELIKA BRITANIJA: VIKS (1), OZBORN (3), LEJBURN (8), TEJLOR (2), BERTELI, BREG (6), MORGAN, BITI (4), RID, O’KONOR (1), SENDEL (7), KARTER (4). TRENERI: ODRI KUPER I JAN GOSVEL.

 

 

Srbija je prema očekivanju zabeležila maksimalnu pobedu protiv Velike Britanije, u meču čiji početak je bio obostrano nervozan sa mnogo grešaka.

 

 

Pobeda Srbije je apsolutno zaslužena, ali se mora reći das u Britanke pružile dostojan otpor i bile izjednačene do gotovo polovine svakog od tri odigrana seta. U finišima, do izražaja je došao kvalitet i iskustvo reprezentativki Srbije, koje su rutinski ostvarile prvu pobedu u ovogodišnjoj Evropskoj ligi.

 

 

IZJAVA ZORANA TERZIĆA

 

 

IZJAVA ODRI KUPER

 

IZJAVA MAJE OGNJENOVIĆ

 

IZJAVA LIN BITI

 

 

Srbija i Velika Britanija će drugu utakmicu I vikenda A grupe Evropske lige 2010. odigrati sutra od 16,00 časova u dvorani Jezero u Kladovu.