>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Počele pripreme – Pre Evropske lige dva meča protiv Perua

SENIORKE – II EVROPSKA LIGA 2010.

 

Ženska seniorska reprezentacija Srbije današnjim okupljanjem u beogradskom hotelu „M“ počela je pripreme za II Evropsku ligu 2010. Zoran Terzić, prvi trener seniorki Srbije na pripreme je pozvao 20 igračica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na spisku su:

 

TEHNIČARI: MAJA OGNJENOVIĆ (EZAČIBAŠI ZENTIVA ISTANBUL, TURSKA), BOJANA ŽIVKOVIĆ (CRVENA ZVEZDA) I KRISTINA ČEŠLJAR (SPARTAK, SUBOTICA).

 

KOREKTORI: IVANA ĐERISILO (GALATASARAJ ISTANBUL, TURSKA), JOVANA BRAKOČEVIĆ (KONELJANO, ITALIJA) I SANJA STAROVIĆ (RABITA BAKU, AZERBEJDŽAN).

 

LIBERA: SUZANA ĆEBIĆ (METAL GALACI, RUMUNIJA) I SILVIJA POPOVIĆ (RABITA BAKU, AZERBEJDŽAN).

 

BLOKERI: NATAŠA KRSMANOVIĆ (GALATASARAJ ISTANBUL, TURSKA), STEFANA VELJKOVIĆ (CRVENA ZVEZDA), MILENA RAŠIĆ (DINAMO AZOTARA PANČEVO), DRAGANA MARINKOVIĆ (SKAVOLINI PEZARO, ITALIJA) I NAĐA NINKOVIĆ (CRVENA ZVEZDA).

 

PRIMAČI: JELENA NIKOLIĆ (VAKIFBANK GUNEŠ ISTANBUL, TURSKA), BRIŽITKA MOLNAR (PANATINAIKOS ATINA, GRČKA), JOVANA VESOVIĆ (VOLERO CIRIH, ŠVAJCARSKA), JASNA MAJSTOROVIĆ (BEŠIKTAŠ ISTANBUL, TURSKA), SARA KLISURA (SPARTAK SUBOTICA), AMADEA DURAKOVIĆ (KAN, FRANCUSKA) I ANA BJELICA (CRVENA ZVEZDA).

 

Na prozvici u hotelu „M“ Zoranu Terziću se javilo 16 igračica.

Suzana Ćebić će se, zbog smrtnog slučaja u porodici, krajem sedmice priključiti pripremama.

Dragana Marinković će početi sa pripremama po završetku finalne serije plej – ofa u Italija.

Kristina Češljar se nije odazvala pozivu zbog obaveza na fakultetu, dok se dolazak Sanje Starović očekuje tokom dana.

Darko Đuričković, koordinator svih nacionalnih selekcija OSS, pozdravio je u ime Odbojkaškog saveza Srbije igračice i članove stručnog štaba i poželeo im uspeh u radu, na početku prvog radnog sastanka.

 

 

IZJAVA ZORANA TERZIĆA

 

IZJAVA JELENE NIKOLIĆ

 

 

IZJAVA MAJE OGNJENOVIĆ

 

IZJAVA NATAŠE KRSMANOVIĆ

 

IZJAVA JOVANE BRAKOČEVIĆ

 

 

 

Pre početka Evropske lige 2010. planirano je odigravanje dve prijateljske utakmice protiv Perua u Beogradu, a tačni termini će naknadno biti saopšteni.

 

 

Odbojkašice Srbije, pobednice premijernog izdanja Evropske lige 2009, igraće u II Evropskoj ligi 2010. u A grupi sa Bugarskom, Rumunijom i Velikom Britanijom. Srbija će biti domaćin u Kladovu, Smederevu i Subotici. Seniorke Srbije će u okviru I vikenda, 11. i 12. juna ugostiti Veliku Britaniju u Kladovu. Tokom II vikenda, 19. i 20. juna, Rumunija će gostovati u Smederevu, a u okviru III vikenda, 25. i 26. juna, Srbija će dočekati Bugarsku u Subotici. Potom slede gostovanja u Šefildu, u Velikoj Britaniji (03. i 04. jula), u Konstanci, u Rumuniji (09. i 10. jula) i u Gabrovu, u Bugarskoj (17. i 18. jula). Srbiju će u II EL 2010. predstavljati i Nenad Davidović, Boris Kolarević i Ivan Lazarević, međunarodne sudije iz Srbije, koji će suditi utakmice u B grupi.

Finalni turnir II Evropske lige 2010. odigraće se 24. i 25. jula u Turskoj.