>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Održana predavanja za trenere i statističare

UDRUŽENJE ODBOJKAŠKIH TRENERA SRBIJE

 

Udruženje odbojkaških trenera Srbije, uz podršku Obojkaškog saveza Srbije, pokrenulo je inicijativu o edukaciji trenera i statističara putem stručnih predavanja. UOTS je, povodom Finalnog turnira 47. Kupa Srbije u konkurenciji odbojkašica, juče organizovao stručna predavanja za trenere i statističare, u Sali Grafičke škole na Novom Beogradu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Doc. dr Nedžad Osmankač, statističar OK “Vojvodina NS Seme”, održao je predavanje za trenere na temu “Razlike u treningu odbojke između SAD i Evrope”. Predavanje za statističare održano je na temu “Analiza ovogodišnje polusezone i pravci razvoja skautinga u odbojci, a predavači su bili doc. dr Nedžad Osmankač, statističar OK “Vojvodina NS Seme” i ing. Saša Joksimović, statističar muške seniorske reprezentacije Srbije, a kao gosti su učestvovali novinari Igor Jagličić i Siniša Stojmenović.

 

 

Aleksandra Milosavljević, predstavnik Udruženja licenciranih specijalista medicine sporta, predstavila je pozitivne zakonske propise u vezi sa pregledom sportista, sa posebnim osvrtom na procedure pregleda sportista mlađih od 16 godina.

 

 

Učesnike predavanja, kojih je bilo više od 50, pozdravio je dr Bogdan Sretenović, predsednik Udruženja odbojkaških trenera Srbije.