>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

“Zlatna plaketa” UOTS Zoranu Gajiću

UDRUŽENJE ODBOJKAŠKIH TRENERA SRBIJE

 

Dr Bogdan Sretenović, predsednik Udruženja odbojkaških trenera Srbije, dodelio je danas “Zlatnu plaketu” UOTS Zoranu Gajiću, dugogodišnjem predsedniku Udruženja odbojkaških trenera Srbije i dugogodišnjem prvom treneru muške seniorske reprezentacije Jugoslavije za vrhunske rezultate i dostojno reprezentovanje Udruženja odbojkaških trenera Srbije u svetu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagrada je dodeljenja u pauzi između prvog i drugog seta finala 47. Kupa Srbije za odbojkašice između Vizure Vol Art i Crvene zvezde.

Zoran Gajić je kao prvi trener muške seniorske reprezentacije Jugoslavije osvojio devet medalja: zlatnu (Sidnej 2000.) i bronzanu (Atlanta 1996.) medalju na Olimpijskim igrama, zlato (Ostrava 2001.), srebro (Ajndhoven 1997.) i dve bronze (Atina 1995. i Beč 1999.) na Prvenstvima Evrope, srebro (Tokio 1998.) na Svetskom prvenstvu, bronzanu medalju u Svetskoj ligi (Belo Horizonte 2002.) i bronzanu medalju na Svetskom Kupu šampiona (Tokio 2001.). Kao selektor muške seniorske reprezentacije Rusije, Gajić je osvojio zlatnu medalju u Evropskoj ligi 2005, srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2004. u Rimu i bronzanu medalju u Svetskoj ligi 2006.