>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Snežana Samardžić – Marković čestitala OSS godišnjicu od osvajanja dve titule prvaka Evrope

SENIORKE – XXVII EP 2011. – „ODBOJKA SPAJA“

 

Snežana Samardžić – Marković, bivši ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije i predsednik Počasnog organizacionog odbora XXVII EP 2011. – „Odbojka spaja“ u konkurenciji seniorki, poslala je čestitku Odbojkaškom savezu Srbije povodom godišnjice od osvajanja dve titule prvaka Evrope.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U nastavku prenosimo integralnu veziju pisma upućenu Odbojkaškom savezu Srbije, u kome stoji:

 

Dragi prijatelji,

 

Čestitam vam od sveg srca veliku godišnjicu ! Prošlo je tačno godinu dana od kako su srpske odbojkašice i odbojkaši postali prvaci Evrope!

Bili su to dani velikog trijumfa za sve koji vole sport u Srbiji, a takvih je srećom izuzetno mnogo. Pošto sam imala zadovoljstvo da, kao ministar, sa Savezom sarađujem godinama, mogu još jednom da potvrdim da je tako veličanstvena pobeda veoma zaslužena! Odbojkaški savez se uvek dičio sposobnošću da radi planski, da se istovremeno bavi vrhunskim selekcijama, ali i promovisanjem ovog sporta među decom. To dokazuje da odbojka ima, ne samo blistavu i zlatnu prošlost, već i obećava sjajnu budućnost.

U radu vašeg Saveza uvek se ogledao timski duh i zbog toga mi je ova pobeda oduvek bila posebno draga.  Timski rad je vladao i u Počasnom organizacionom odboru, kojim sam imala čast da predsedavam – gde su mnoge uspešne žene iz Srbije bile okupljene sa jednom namerom: da pruže podršku našim zlatnim devojkama. Da pruže! A ne da uzmu… Neka i to ostane zabeleženo kao sistem vrednosti povezan sa sportom i sa odbojkom! I muška i ženska reprezentacija krunisale su sve napore Saveza, stručnog tima, svojih individualnih i porodičnih odricanja, jednom velikom krunom koja je tako jedinstvena jer je bila ISTOVREMENA !

 

Još jednom srdačno čestitam svakom pojedincu koji je doprineo radu Odbojkaškog saveza Srbije kroz sve generacije koje su ga gradile. Jedna ga je generacija nagradila prošle godine u ovo vreme. Bilo je i ranije mnogo fenomenalnih uspeha naše odbojke, koji će, nadam se, i ovim povodom biti spomenuti i izlistani. A svi ti nizovi i tradicija neka budu nasleđe koje će čuvati i dalje s ponosom graditi i nove generacije koje dolaze.

 

Srdačno i uz duboko poštovanje,

Snežana Samardžić – Marković,

Generalni direktor

Direktorata za demokratiju Saveta Evrope