>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Nedžad Osmankač dobitnik stipendije MOK “Školarina za trenere 2012”

ODBOJKAŠKI SAVEZ SRBIJE – OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE

 

Docent dr Nedžad Osmankač, nekadašnji statističar muške seniorske reprezentacije Jugoslavije, a sada statističar OK Vojvodina NS Seme iz Novog Sada, na predlog Odbojkaškog saveza Srbije, dobitnik je stipendije „Školarina za trenere 2012“ Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), kao predstavnik Olimpijskog komiteta Srbije. Osmankač je otputovao u SAD, gde će provesti pet sedmica na Univerzitetu Delaver i u Kolorado Springsu, kampu Olimpijskog komiteta SAD (USOC) na usavršavnju u okviru Međunarodnog programa za sertifikaciju i usavršavanje trenera (ICECP). Naredne godine u maju, svi polaznici će predstaviti svoje projekte u sedištu Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) u Lozani, a zatim dobiti i diplome.

 

 

 

 

 

 

U aprilu ove godine Predsedništvo Olimpijskog komiteta Srbije je, na osnovu predloga Komisije za programska pitanja, donelo odluku da kandidat Olimpijskog komiteta Srbije za program Olimpijske solidarnosti MOK „Školarina za trenere 2012“ bude Nedžad Osmankač predložen od Odbojkaškog saveza Srbije.

 

 

Nedžad Osmankač je od 1998. – 2002. godine bio statističar muške seniorske reprezentacije Srbije. Kao član stručnog štaba učestvovao je u osvajanju zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000, zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Ostravi 2001, bronzane medalje na Svetskom Kupu šampiona u Tokiju 2001. i bronzane medalje u Svetskoj ligi 2002 u Belo Horizonteu.