>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Prvaci Evrope zasadili sadnice jasena u „Parku šampiona“

OSS – ZAVOD ZA SPORT I MEDICINU SPORTA SRBIJE

 

Jelena Nikolić, kapiten ženske seniorske reprezentacije Srbije i članovi muške seniorske reprezentacije Srbije zasadili su danas u „Parku šampiona“ Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije sadnice jasena. Svečanosti su prisustvovali Aleksandar Boričić, predsednik OSS, Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS i Jasminko Pozderac, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Velika je čast biti nagrađen za svoj rad i trud na ovaj način, jer drvo je simbol večnog života i trajanja. Zasluge za dosadašnje uspehe ne delimo pojedinačno, već kao tim, a koliko držimo dobar pravac pokazuju naši rezultati. – istakao je Aleksandar Boričić, predsednik OSS.

 

- Bez obzira koliki će prostor zahtevati ovaj naš poduhvat, spremni smo da odgovorimo na možda najveći i ujedno najlepši izazov. Sportisti crpe nemoguće iz sebe za ovu zemlju i sve nas, a ovo je naš način da to nagradimo i nikad ne zaboravimo. – naglasio je Jasminko Pozderac, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije.

 

 

 

 

 

Zavod za sport i medicinu sporta Srbije izgradio je „Park šampiona“ u kojem se sade drvoredi posvećeni najvećim uspesima srpskog sporta. Osvajači medalja sa velikih takmičenja imaće privilegiju da se u njihovu čast zasadi stablo koje će služiti kao sećanje na veličanstve uspehe sportista Srbije.

 

 

 

 

U sektoru medicine i psihologije sporta Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije muška seniorska reprezentacija Srbije danas je obavila sportsko – medicinske preglede, koji se sastoje iz kompletnih biohemijskih analiza krvi, fizikalnog pregleda, antropometrijskog merenja, EKG-a u miru, spirometrijskog i ergospirometrijskog testa. Seniori Srbije su obavili i psihološka testiranja, odnosno „bateriju testova“ u koja spadaju takmičarska aksioznost, psihološka pripremljenost, motivacija, strategije prevladavanja stresa u sportu i test ličnosti.