>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Prvaci Evrope počeli pripreme za kvalifikacije za OI

SENIORKE I SENIORI – EVROPSKE KVALIFIKACIJE ZA OI 2012.

 

Prvaci Evrope u seniorskoj konkurenciji, odbojkašice i odbojkaši Srbije, počeli su današnjim okupljanjem u beogradskom hotelu „M“, pripreme za Kontinentalne kvalifikacione turnire za OI 2012. Tim povodom, održana je konferencija za novinare, na kojoj su se predstavnicima medija obratili Aleksandar Boričić, predsednik OSS, Jelena Nikolić, kapiten seniorki Srbije, Bojan Janić, kapiten seniora Srbije, Zoran Terzić, prvi trener seniorki Srbije i Igor Kolaković, prvi trener seniora Srbije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Po završetku konferencije za novinare, Predrag Bajić, novinar sportske redakcije „Vesti“, predao je Aleksandru Boričiću, „Godišnju plaketu“ namenjenu najboljem Savezu u Srbiji za ostvarne rezultate u 2011. godini, a Zoranu Terziću priznanje za najboljeg trenera u Srbiji u 2011.

 

 

 

IZJAVA ALEKSANDRA BORIČIĆA

 

 

IZJAVA JELENE NIKOLIĆ

 

 

IZJAVA BOJANA JANIĆA

 

 

IZJAVA ZORANA TERZIĆA 1

 

 

IZJAVA IGORA KOLAKOVIĆA 1

 

 

IZJAVA IGORA KOLAKOVIĆA 2

 

IZJAVA ZORANA TERZIĆA 2

 

 

 

 

 

 

Ženska seniorska reprezentacija Srbije počela je pripreme za turnir Evropskih kvalifikacija za OI 2012, koji će se odigrati u Ankari, u Turskoj, od 01. – 06. maja. Reprezentativke će se okupljati u etapama, u zavisnosti od obaveza u klubovima, kao i pojedinačnih dogovora sa prvim trenerom. Zoran Terzić, prvi trener seniorki Srbije, na pripreme je pozvao 16 igračica.

Na spisku su:

 

TEHNIČARI: MAJA OGNJENOVIĆ (MODENA, ITALIJA), ANA ANTONIJEVIĆ (KAN, FRANCUSKA) I BOJANA ŽIVKOVIĆ (VOLERO CIRIH, ŠVAJCARSKA).

 

KOREKTORI: JOVANA BRAKOČEVIĆ (JT MARVELOUS, JAPAN) I SANJA STAROVIĆ (RABITA BAKU, AZERBEJDŽAN).

 

LIBERA: SUZANA ĆEBIĆ (ZUL, NEMAČKA) I SILVIJA POPOVIĆ (RABITA BAKU, AZERBEJDŽAN).

 

BLOKERI: NATAŠA KRSMANOVIĆ (RABITA BAKU , AZERBEJDŽAN), MILENA RAŠIĆ (KAN, FRANCUSKA), NAĐA NINKOVIĆ (VOLERO CIRIH, ŠVAJCARSKA) I STEFANA VELJKOVIĆ (ASISTEL NOVARA, ITALIJA).

 

PRIMAČI: JELENA NIKOLIĆ (VAKIFBANK ISTANBUL, TURSKA), BRIŽITKA MOLNAR (NEC REDROKETS, JAPAN), JOVANA VESOVIĆ (KONSTANCA, RUMUNIJA), TIJANA MALEŠEVIĆ (VOLERO CIRIH, ŠVAJCARSKA) I JELENA BLAGOJEVIĆ (URBINO, ITALIJA).

 

Zoran Terzić će na početku priprema imati na raspolaganju 12 igračica. Sanja Starović, Nataša Krsmanović i Silvija Popović su juče osvojile titulu prvaka Azerbejdžana sa Rabitom i njihov dolazak se očekuje narednih dana, dok će se Jovana Vesović pripremama priključiti po završetku obaveza u Konstanci.

Srbija će prvi meč u dvorani Baškent u Ankari odigrati 02. maja protiv Holandije od 14,00 časova po lokalnom, odnosno 13,00 časova po našem vremenu. Naredni rival Srbiji biće Rusija, 03. maja od 14,00 (13,00) časova, a 04. maja Srbija će igrati protiv Poljske od 14,00 (13,00) časova.

Plasman na Olimpijske igre izboriće samo pobednik turnira.

 

Muška seniorska reprezentacija Srbije počela je pripreme za turnir Evropskih kvalifikacija za OI 2012, koji će se odigrati u Sofiji, u Bugarskoj, od 08. – 13. maja, kao i za Svetsku ligu 2012. Reprezentativci će se okupljati u etapama, u zavisnosti od obaveza u klubovima, kao i pojedinačnih dogovora sa prvim trenerom. Igor Kolaković, prvi trener seniora Srbije, na pripreme je pozvao 25 igrača, koji su prijavljeni za turnir Evropskih kvalifikacija za OI 2012. i za XXIII Svetsku ligu 2012.

Na spisku su:

 

TEHNIČARI: VLADO PETKOVIĆ (SAN ĐUSTINO, ITALIJA), MIHAJLO MITIĆ (CRVENA ZVEZDA), NIKOLA JOVOVIĆ (FRIDRIHSHAFEN, NEMAČKA) I ALEKSA BRĐOVIĆ (PARTIZAN TERMOELEKTRO).

 

KOREKTORI: SAŠA STAROVIĆ (LUBE MAĆERATA, ITALIJA), ALEKSANDAR ATANASIJEVIĆ (SKRA BELHATOV, POLJSKA), TOMISLAV DOKIĆ (FOINIKAS, GRČKA) I MILIJA MRDAK (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD).

 

LIBERA: NIKOLA ROSIĆ (FRIDRIHSHAFEN, NEMAČKA) I FILIP VUJIĆ (CRVENA ZVEZDA).

 

BLOKERI: DRAGAN STANKOVIĆ (LUBE MAĆERATA, ITALIJA), MARKO PODRAŠČANIN (LUBE MAĆERATA, ITALIJA), MILAN RAŠIĆ (ACH VOLEJ LJUBLJANA, SLOVENIJA), BORISLAV PETROVIĆ (POATIJE, FRANCUSKA), DEJAN RADIĆ (LENIK, BELGIJA) I SREĆKO LISINAC (RIBNICA, KRALJEVO).

 

PRIMAČI: BOJAN JANIĆ (FAKEL NOVI URENGOJ, RUSIJA), NIKOLA KOVAČEVIĆ (GUBERNIJA NIŽNJI NOVGOROD, RUSIJA), MILOŠ NIKIĆ (MONCA, ITALIJA), UROŠ KOVAČEVIĆ (ACH VOLEJ LJUBLJANA, SLOVENIJA), MILOŠ TERZIĆ (TUR, FRANCUSKA), MILOŠ VEMIĆ (FRIDRIHSHAFEN, NEMAČKA), NEMANJA PETRIĆ (PERUĐA, ITALIJA), NIKOLA MIJAILOVIĆ (PARTIZAN TERMOELEKTRO) I MARKO IVOVIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD).

 

Igor Kolaković će na početku priprema imati na raspolaganju 13 igrača. Na pripreme su stigli: Vlado Petković, Mitić, Brđović, Mrdak, Rosić, Vujić, Rašić, Lisinac, Janić, Uroš Kovačević, Petrić i Ivović. Sa reprezentacijom će trenirati i Dušan Petković, korektor Crvene zvezde, Vemić i Jovović će trenirati sa Vojvodinom NS Seme, dok se Mijailović oporavlja od povrede.

Seniori Srbije igraće u A grupi turnira Kontinentalnih kvalifikacija za OI 2012. sa Bugarskom, Španijom i Slovenijom, dok će u B grupi igrati Italija, Nemačka, Finska i Slovačka. Srbija će prvog dana turnira biti slobodna, a prvi meč će odigrati 09. maja protiv Bugarske od 20,45 časova po lokalnom, odnosno 19,45 časova po našem vremenu. Drugu utakmicu Srbija će odgirati 10. maja protiv Španije od 17,30 (16,30) časova. Poslednji rival Srbiji u A grupi biće Slovenija, 11. maja od 14,30 (13,30) časova. Plasman na Olimpijske igre u Londonu izboriće samo pobednik turnira.