>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Odbojka – sport broj 1 u školama u Srbiji

MINISTARSTVO OMLADINE I SPORTA SRBIJE

 

Prema istraživanju Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, odbojka je sport broj 1 u školama u Srbiji. Na drugom mestu je fudbal, a na trećem košarka.

 

 

 

 

 

 

 

Odbojkaški savez Srbije od 2008. godine sprovodi akciju „Odbojka sutra – Lopte za pobede“, kojom je predviđeno da svih 1800 osnovnih škola dobije prave odbojkaške lopte „Mikasa“ u saradnji sa Kompanijom „Vip mobile“, generalnim sponzorom Odbojkaškog saveza Srbije i uz podršku i saglasnost Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

 

 

 

 

 

Prošle godine, u okviru promocije XXVII EP 2011. u konkurenciji seniorki – „Odbojka spaja“, Odbojkaški savez Srbije je u saradnji sa Kompanijom „Vip mobile“, generalnim sponzorom OSS, organizovao „Vip VOLI Kup“, takmičenje u „street volley“ za devojčice od 9 – 15 godina, u dve kategorije: devojčice od 9 – 12 godina i od 12 – 15 godina. Na turnirima u okviru „Vip VOLI Kupa“ takmičilo se više od 2000 devojčica, a Kompanija “Vip mobile“, generalni sponzor Odbojkaškog saveza Srbije nagradila je najuspešnije u obe konkurencije. Takmičenje u „street volley“ postaće tradicionalno i nastaviće se i ove godine.

 

 

U oktobru 2011. Počela je realizacija još jednog projekta za učenice i učenike škola u Srbiji pod nazivom „Sportski čas – Ispravi se !“. Reč je o sportsko – edukativnom čas u okviru Projekta Wiener Stadtische osiguranja, generalnog sponzora Super lige Srbije za seniorke i senior, Odbojkaškog saveza Srbije, Udruženja odbojkaških klubova Prvih liga, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije, čiji je cilj informisanje dece o deformitetima kičme i značaju sporta za psiho – fizički razvoj, kao i podizanje svesti o problemu, edukacija i usmeravanje dece na bavljenje sportom. Do sada je održano devet časova u Subotici, Smederevu, Kleku, Kraljevu, , Požarevcu, Užicu, Beogradu, Kragujevcu i Lajkovcu, kojima je prisustvovalo više od 3000 učenica i učenika.

Odbojkaški savez Srbije će nastaviti sa svim do sada pokrenutim Projektima za učenice i učenike osnovnih škola u Srbiji, a u planu su novi projekti i ideje, koje će najmlađima omogućiti bavljenje odbojkom – najpopularnijim sportom u školama u Srbiji.