>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Nenad Negovanović najbolji fotoreporter, Predrag Milinković najbolji novinar

UDRUŽENJE SPORTSKIH NOVINARA SRBIJE

 

U Udruženju novinara Srbije juče su tradicionalno dodeljene nagrade Udruženja sportskih novinara Srbije. Nenad Negovanović, fotoreporter Sportskog žurnala i zvanični fotoreporter Odbojkaškog saveza Srbije, dobitnik je nagrade „Kamera godine“. Negovanović je, kao i prethodnih godina, bio zvanični fotoreporter OSS sa svih takmičenja u Srbiji: Svetske lige 2011, Evropskog prvenstva za seniorke „Odbojka spaja“, Evropske lige 2011, kvalifikacija za SP 2011. u konkurenciji juniorki, kvalifikacija za EP 2011. u konkurenciji kadetkinja i Halkbank Balkanskog prvenstva 2011. u konkurenciji juniorki. Predrag Milinković, novinar RTS, dobitnik je priznanja „Novinar godine“. Milinković je tokom 2011. komentarisao na RTS utakmice ženske i muške seniorske reprezentacije Srbije sa Evropskih prvenstava u Beču i Beogradu, kao i utakmice Svetske lige i Evropske lige.

 

 

 

 

 

 

 

 

Stojan Petković, dopisnik Sporta iz Kraljeva, otac odbojkaških reprezentativaca Veljka i Vlade, dobitnik je priznanja „Dopisnik godine“.

Nagrade za „Životno delo“ dobili su Aleksandar Stefanović, dopisnik Sporta iz Čačka i Danilo Šotra, dugogodišnji urednik košarkaške rubrike Sportskog žurnala.

Nagrada „Ekskluziva godine“ posthumno je dodeljena Aleksandru Bobiću iz Sportskog žurnala.

Nagradu za „Izdavački poduhvat godine“ dobio je Miroslav Vislavski, novinar „Tabloida“.

Prva dobitnica nagrade „Branka Prelević“ je Rada Nikolić, novinar Sporta.

Udruženje sportskih novinara Srbije za „Sportostu godine“ proglasilo je Novaka Đoković, najboljeg svetskog tenisera.