>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Odbojkaški klub “Vojvodina” obeležio jubilej i promovisao monografiju

65 GODINA OK “VOJVODINA”

 

U Master centru Novosadskog sajma, OK “Vojvodina NS seme” je obeležila 65 godina postojanja i promovisala klupsku monografiju, autora Tatjane Marovski i Nikole Marića, između čijih korica je smeštena blistava prošlost trinaestostrukog šampiona, dvanaestostrukog pobednika nacionalnog kupa, dva puta trećeplasiranog tima u Ligi evropskih šampiona i jednom trećeplasiranog u Kupu evropskih kupova.

 

 

 

 

 

 

 

 

U prelepom ambijentu izmešali su se prošlost, sadašnjost i budućnost, uz prisustvo klupskih velikana u svim segmentima, nosilaca olimpijskih, svetskih i evropskih odličja, saradnika, donatora, sponzora, prijatelja i poštovaoca velike Vojvodinine odbojkaške porodice.

Zlatni olimpijac Vasa Mijić, sada generalni direktor kluba, pozdravaljajući goste i zvanice, između ostalog, je rekao:

 

- Hvala vam što ste sa nama u ovom značajnom trenutku, u večeri kada ćemo simbolično obeležiti 65 godina klupskog života i promovisati monografiju. Podsećam da je klub izdao 1986. monografiju povodom 40. rođendana, s tim što smatram da je ova, što je logično, sadržajnija i vizuelno lepša. Svi smo ponosni na bogatu klupsku prošlost, na stabilnu sadašnjost i obećavajuću budućnost. Zakonitost u sportu nije pravolinijska, ne može uvek da se pobeđuje i da se osvajaju trofeji, ali smo mi godinama unazad u samom vrhu domaće odbojke, trajemo i borimo se da vitrine obogatimo novim peharima u seniorskoj konkurenciji, dok ih mlađe kategorije osvajaju u serijama. Koristim priliku da se zahvalim Gradu i Pokrajini, svim sponzorima koji nam pomažu i podržavaju u ovim teškim vremenima, kao i medijima koji nas redovno prate i beleže i loše i dobre rezultate. Nadam se da ćemo svi zajedno biti još jači i da će nam dolazeća 2012. biti uspešna i trofejna.

 

Uz zvuke tamburaša i uz pratnju fotografija, koje su izašle u monografiji, Dragan Kojić, glumac SNP-a proveo je goste kroz crveno-belo istoriju, usledili su zatim govori Tatjane Marovski, jednog od autora Monografije, Branislava Otića, veteran Vojvodine i Aleksandra Boričića, predsednika Odbojkaškog saveza Srbije. Na scenu su se zatim popeli igrači prvog tima, treneri i rukovodstvo, a na kraju je ponovo Dragan Kojić, uz stihove, uveo slatku budućnost: juniore i kadete, koji su gurali i slavljeničku tortu.

O ovom vrednom delu Tatjana Marovski je rekla:

 

- Pisanje 65- godišnjeg preseka života, rada, stvaralaštva i rezultata tako velikog kluba kao što je Vojvodina bio je izazov i velika odgovornost, tim pre što su kriterijumi u svim klupskim segmentima višestrukog šampiona veoma visoki. Nije nam namera bila da pišemo poeziju i roman, da previše veličamo, niti previše kritikujemo, želja nam je bila da kroz prizmu statistike prikažemo rezultate, da ovekovečimo uspehe, uspone, padove, igrače, trenere, rukovodioce, sve one koji su proteklih decenija bili uz Vojvodinu. Verujem da smo sportski direktor Marić i ja uspešno odgovorili tom zahtevnom zadatku i da smo tokom rada na monografiji na najbolji način spojili naša različita poslovna iskustva – njegovo u odbojci i moje u novinarstvu. No, želim da istaknem da monografiju nisu pisali samo oni koji su navedeni u impresumu, nego svi oni koji su stvarali istoriju i prošli kroz Vojvodinu u ovih 65 godina. Da nije bilo ljudi i rezultata, ne bi bilo ni monografije, a naš posao je bio da tih 65 godina ovekovečimo kroz knjigu.

 

Legendrani Branislav Otić, nekadašnji igrač, te generalni sekretar, a danas predsednik sekcije veterana, čestitao je svim generacijama jubilej i istakao da Vojvodina ne bi bila ovako velika i blistava da u nju nije utkana  tolika energija i pre svega ljubav svih onih koji su je stvarali, gajili, gradili, svako u svom domenu.

 

- Zato je naša Voša jedinstvena na ovim prostorima i zato sam uveren da će trajati i trajati i da će biti večiti ponos onih koji joj na bilo koji način pripadaju - naglasio je Otić i poželeo svima da im u lepom druženju i evociranju uspomena ovo veče ostane u trajnom sećanju.

 

Aleksandar Boričić, predsednik OSS, istakao je da je OK Vojvodina najuspešniji muški odbojkaški klub i, između ostalog, još i dodao:

 

- Čuvajte prošlost, a ulažite u budućnost. Imate sjajne klince, ali ih morate paziti i sačuvati, kako biste nastavili bogatu tradiciju i ponovo dodirnuli evropske visine. Naravno, za tako nešto potrebna je i pomoć, a bez sumnje zaslužujute mnogo veću podršku grada – zaključio je Boričić.