>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Jovana Brakočević najbolja sportistkinja, Uroš Kovačević najbolji mladi sportista – Seniorke šesti put najbolja selekcija, OSS dobitnik Trofeja MOK

OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE – IZBOR NAJUSPEŠNIJIH U 2011.

 

Jovana Brakočević je najbolja sportistkinja, Uroš Kovačević najbolji mladi sportista, a ženska seniorska reprezentacija najbolja selekcija u Srbiji u 2011. godini u izboru Olimpijskog komiteta Srbije, dok je Odbojkaški savez Srbije dobitnik Trofeja MOK „Sport i društvena odgovornost“. Nagrade su uručene na svečanosti proglašenja najuspešnijih sportista u 2011, održanoj u Domu Narodne Skupštine u Beogradu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jovana Brakočević je u ovoj godini osvojila zlatne medalje u Evropskoj ligi i na Evropskom prvenstvu „Odbojka spaja“ i bronzanu medalju u Grand Prix. Jovana Brakočević je proglašena za najboljeg igrača Prvenstva Evrope i Evropske lige, za najboljeg smečera Evropske lige i najboljeg poentera Grand Prix.

 

 

Uroš Kovačević je u 2011. godini osvojio četiri medalje: sa kadetima zlato na EP i zlato na SP, sa juniorima bronzu na SP i sa seniorima zlato na EP. Uroš Kovačević je proglašen za najboljeg igrača Svetskog prvenstva u Argentini, najboljeg igrača, najboljeg poentera i najboljeg smečera EP u Turskoj.

 

 

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, šesti put uzastopno, proglašena je za najuspešniju žensku reprezentaciju u Srbiji. Seniorke Srbije su u ovoj godini osvojile zlatne medalje u Evropskoj ligi i na Evropskom prvenstvu „Odbojka spaja“, dok su na debitantskom učešću u Grand Prix osvojile bronzanu medalju.

 

 

 

IZJAVA ALEKSANDRA BORIČIĆA

 

IZJAVA ZORANA TERZIĆA

 

 

IZJAVA ANE LAZAREVIĆ

 

 

IZJAVA UROŠA KOVAČEVIĆA

 

 

Trofej namenjen Jovani Brakočević primio je Zoran Terzić, prvi trener seniorki Srbije, a Trofej je uručio Vlade Divac, predsednik OKS.

Atanasis Makris, član IO Vojvođanske banke, predao je Urošu Kovačeviću trofej namenjen najboljem mladom sportisti u Srbiji.

Trofej namenjen najuspešnijoj ženskoj reprezentaciji u 2011. godini primili su Ana Lazarević i Zoran Terzić. Trofej im je predao Goran Sorak, izvršni direktor za marketing i odnose sa javnošću Merkator trgovine jugoistočne Evrope.

Snežana Samardžić – Marković, ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, predala je Aleksandru Boričiću, predsedniku OSS, Trofej MOK „Sport i društvena odgovornost“ za razvoj odbojke na svim nivoima i u svim kategorijama kroz projekat „Odbojka spaja“.

U izboru OKS za najuspešnije sportiste u 2011. godini proglašeni su Jovana Brakočević i Novak Đoković, najbolji teniser na svetu.

Vaterpolo reprezentacija Srbije proglašena je za najbolju mušku ekipu, a za najuspešnijeg trenera proglašen je Marijan Vajda, trener Novaka Đokovića.