>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Crvena zvezda prvi pobednik Super Kupa Srbije

SENIORI – SUPER KUP SRBIJE

 

Odbojkaši Crvene zvezde, poednici Kupa Srbije, prvi su pobednici Super Kupa Srbije, pošto su večeras u Beogradu savladali aktuelnog prvaka Srbije, Partizan Termoelektro sa 3:2, po setovima 25:17, 23:25, 25:21, 14:25 i 21:19, posle 117 minuta igre.

 

 

 

 

 

 

Utakmicu u dvorani Šumice posmatralo je 600 gledalaca, a sudili su Zorica Bjelić i Dejan Jovanović.

 

 

PARTIZAN TERMOELEKTRO: MINIĆ (33), DUSTINAC, POPOVIĆ, PEŠUT (9), BRĐOVIĆ (1), SAMARDŽIĆ, NIKOLIĆ (7), MIJAILOVIĆ (14), LJUBIČIĆ (8), ŽARKOVIĆ (8), BULATOVIĆ, ILIĆ. TRENERI: MILAN ĐURIČIĆ I VLADIMIR VASOVIĆ.

 

 

CRVENA ZVEZDA: OKOLIĆ, PERIĆ (4), PAJIĆ (1), STOILOVIĆ (6), KOPRIVICA (10), MILUTINOVIĆ (10), JAKOVLJEVIĆ, MITIĆ (6), PETKOVIĆ (23), ĆELIĆ (13), BUCULJEVIĆ, VUJIĆ. TRENERI: ŽELJKO BULATOVIĆ I DUŠKO NIKOLIĆ.

 

 

 

U izvanrednoj odbojkaškoj predstavi na otvaranju nove prvenstvene sezone, Crvena zvezda je posle dramtičnog i uzbudljivog nadmetanja u petom setu iskoristila svoju šestu meč loptu za trijumf i prvi trofej u sezoni.

 

 

 

Svetlana Smiljanić, član Upravnog odbora Kompanije Wiener Stadtische osiguranje i Goran ćato, predsednik predsedništva UOKPL, predali su plakete odbojkašima Crvene zvezde i Partizana Termoelektra, kao i sudijama prvog Super Kupa Srbije.

Aleksandar Boričić, predsednik OSS, predao je Mihajlu Mitiću, kapitenu Crvene zvezde, pehar namenjen pobedniku prvog Super Kupa Srbije.

 

 

Pre početka utakmice, Ivan Bakić, direktor SC „Šumice“, predao je plakete SC „Šumice“ članovima reprezentacije Srbije, koja je osvojila titulu prvaka Evrope na XXVII EP 2011. u Austriji i Češkoj, Mihajlu Mitiću, Filipu Vujiću, Željku Bulatoviću i Aleksandru Počekoviću iz Crvene zvezde i dr Ljubanu Martinoviću iz Partizana Termoelektra.

Početak meča doneo je izjednačenu borbu, u kojoj je Crvena zvezda na prvom tehničkom tajm – autu vodila sa 8:7. U nastavku, akutelni pobednik Kupa Srbije stekao je četiri poena viška (16:12), a potom razliku povećao na velikih osam poena razlike (21:13). Na kraju je bilo 25:17 za Crvenu zvezdu i 1:0 u setovima.

U drugom setu Crvena zvezda je vodila 8:5, da bi Partizan Termoelektro izjednačio na 8:8, a potom se igralo poen za poen sve do 16:16, kada su crveno – beli došli do dva poena viška (18:16), a potom i četiri (22:18). Uzvratio je prvak Srbije sa četiri uzastopna poena na servis Minića za izjednačenje na 22:22. Posle drugog tajm – auta Crvene zvezde, Minić as servisom donosi prednost crno – belima, da bi Petković poslao loptu u aut za dve set lopte Partizana Termoelektra. Seriju od šest uzastopnih poena za Partizan Termoelektro prekinuo je Minić servis greškom, a uzvratio je na isti način Pajić za 25:23 i 1:1 u setovima.

Početak trećeg seta pripao je crno – belima, koji su vodili sa 8:5 na prvom tehničkom tajm – autu, da bi crveno – beli na drugom imali dva poena prednosti (16:14). U finišu, Crvena zvezda je boljom igrom stigla do 25:21 i 2:1 u setovima.

U četvrtom setu, Partizan Termoelektro je već sredinom seta imao pet poena viška (10:5), a potom i sedam poena prednosti (13:6). Na drugom tehničkom odmoru bilo je 16:8 za Partizan Termoelektro. Do kraja, akutelni prvak Srbije je rutinskom igrom okončao set sa 25:14 za 2:2 u setovima.

Poveo je Partizan Termoelektro u petom setu sa 4:1 i 6:3, da bi Crvena zvezda izjednačila na 6:6. Na promenu strana se otišlo pri rezultatu 8:6 za Partizan Termoelektro. Crvena zvezda je ponovo izjednačila, ovoga puta na 9:9, a zatim stigla do prvog vođstva u petom setu (10:9). Usledila su dva vezana poena crno – belih za novo vođstvo (11:10), da bi usledio odgovor crveno – belih za novu prednost – 12:11. Crvena zvezda je stigla do prve set lopte (14:13), koju nije realizovala. U zanimljivoj i neizvesnoj završnici, Crvena zvezda nije iskoristila četiri set lopte, posle koji je Partizan Termoelektro stigao do prve prilike (18:17), koju nije iskoristio. Crvena zvezda je sa dva vezana poena stigla do pete prilike da okonča meč, ali je Minić doneo izjednačenje (19:19). Šestu meč loptu crveno – belima je doneo Petković, a Ćelić i Stoilović blokom okončali meč sa 21:19, odnosno 3:2 za Crvenu zvezdu.

 

IZJAVA MIHAJLA MITIĆA

 

IZJAVA NIKOLE MIJAILOVIĆA

 

IZJAVA ŽELJKA BULATOVIĆA

 

IZJAVA MILANA ĐURIČIĆA