>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Predstavnici OS Demokratske Republike Kongo u poseti OSS

ODBOJKAŠKI SAVEZ SRBIJE

 

 

Posetom Denisa Šilumbe Buzange, predstavnika Odbojkaškog saveza Demokratske Republike Kongo, danas je počela zvanična saradnja ovog saveza sa Odbojkaškim savezom Srbije.

Denis Šilumba Buzangu danas je bio gost Aleksandra Boričića, predsednika Odbojkaškog saveza Srbije, a u Beograd je došao kao predstavnik Mpidi a Šamp Adel, predsednice Odbojkaškog saveza Demokratske Republike Kongo.

 

 

 

 

 

Želja predsednice OS Demokratske Republike Kongo jeste da ozvaniči saradnju sa OSS u cilju boljeg funkcionisanja i kvalitetnije organizacije OS Demokratske Republike Kongo.

Buzangu je danas predao Aleksandru Boričiću, zvanično pismo čelnika OS Demokratske Republike Kongo sa pozivom na saradnju.

 

 

 

Aleksandar Boričić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije objasnio je šta je povod gostovanju predstavnika OS Demokratske Republike Kongo.

– Došao je sa idejama za saradnju a ona će sigurno biti uspostavljena. Želimo da dve Odbojkaške federacije prodube komunikaciju, u interesu budućih generacija. Verujem da ćemo imati snage i znanja da pomognemo, kao što su nama drugi pomagali. Nadam se da ćemo uticati na razvoj mladih odbojkaša i odbojkašica u Republici Kongo – objasnio je Aleksandar Boričić.

 

 

 

Denis Šilubma Buzangu, predstavnik OS Demokratske Republike Kongo, prilikom posete je izjavio:

– Danas je veliki dan za naše Federacije. U Kongu imamo informacije o tome kako funkcioniše i dobro radi Odbojkaški savez Srbije. Naša predsednica ima veliku želju da se ozvaniči saradnja sa Odbojkaškim savezom Srbije. Znamo da je to jaka Federacija, da je to Federacija koja ide napred, i mi želimo istim putem – rekao je Buzangu.

 

 

 

Aleksandar Boričić, predsednik OSS uputio je zvaničan poziv Mpidi a Šamp Adel, predsednici Odbojkaškog saveza Demokratske Republike Kongo, da bude gost OSS na XXVII Evropskom prvenstvu 2011. za seniorke koje zajedno organizuju Srbija i Italija.