>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Seniorke i seniori najbolje reprezentacije u Srbiji – Nikoli Grbiću Trofej MOK

OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE – IZBOR NAJUSPEŠNIJIH U 2010.

 

Odbojkaške reprezentacije Srbije, ženska i muška, proglašene su za najbolje selekcije u Srbiji u 2010. godini u izboru Olimpijskog komiteta Srbije, na svečanosti proglašenja najuspešnijih sportista u 2010, održanoj u Domu Narodne Skupštine u Beogradu. Nikola Grbić, dugogodišnji kapiten muške seniorske reprezentacije Srbije i jedan od najboljih igrača u istoriji odbojke, dobitnik je Trofeja MOK „Sport – inspiracija mladima“.

 

 

 

 

 

 

 

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, peti put uzastopno, proglašena je za najuspešniju žensku reprezentaciju u Srbiji, dok su seniori drugi put proglašeni za najbolju reprezentaciju, posle 2000. godine.

 

 

Trofej namenjen najuspešnijoj ženskoj reprezentaciji u 2010. godini primile su Sara Klisura i Sanja Malagurski. Trofej im je uručila Efstratija Funduku, član Izvršnog odbora Vojvođanske banke, zvanične banke OKS.

 

 

Ivan Todorov, potpredsednik OKS, predao je Milošu Terziću trofej namenjen najboljoj muškoj reprezentaciji u Srbiji.

 

 

Vlade Divac, predsednik OKS, predao je Vladimiru Grbiću Trofej MOK, s obzirom da Nikola Grbić nije mogao da prisustvuje svečanosti u Domu Narodne Skupštine.

 

IZJAVA SLOBODANA MILOŠEVIĆA

 

IZJAVA SANJE MALAGURSKI

 

IZJAVA SARE KLISURE

 

IZJAVA MILOŠA TERZIĆA

 

Seniorke Srbije su drugi put uzastopno osvojile prvo mesto i titulu pobednika Evropske lige 2010. i izborile učešće na FIVB Grand Prix 2011. Seniori Srbije su u 2010. godini osvojili bronzanu medalju na XVII SP 2010. i brozanu medalju u XXI Svetskoj ligi 2010.

U izboru OKS za najuspešnije sportiste u 2010. godini proglašeni su Zorana Arunović, koja je na Svetskom prvenstvu u streljaštvu osvojila zlatnu medalju u gađanju vazdušnim pištoljem i srebrnu medalju u gađanju sportskim pištoljem, i Novak Đoković, zvanično treći teniser na svetu. OKS je prvi put proglasio i najuspešnijeg mladog sportistu i mladi tim, a laureati su Velimir Stjepanović, plivač i mlada košarkaška reprezentacija, koja je na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru osvojila zlatnu medalju u „basketu 3 na 3“. Za najuspešnijeg trenera proglašen je Marijan Vajda, trener Novaka Đokovića. Predsedništvo OKS je odlučilo da ove godine dodeli posebno priznanje za najuspešniji ekipni plasman u individualnim sportovima i to Dejvis kup reprezentaciji Srbije. Specijalno priznanje OKS je dodelio paraolimpijcima Borislavi Perić – Ranković, reprezentativki u stonom tenisu i Zlatku Kesleru, reprezentativcu u streljaštvu. Predsedništvo OKS je donelo odluku da svim učesnicima Olimpijskih igara uruči specijalne značke. U ime osvajača zlatnih medalja, značku je primila Svetlana Kitić, u ime osvajača srebrnih medalja Aleksandar Šapić, a u ime osvajača bronzanih medalja Stevan Pletikosić. Učesnička značka je uručena Oliveri Jevtić.