>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

IN MEMORIAM: JOŽEF LEČNIK

IN MEMORIAM

 

JOŽEF LEČNIK

(04. 03. 1947. – 14. 10. 2010.)

 

Jožef Lečnik, nekadašnji FIVB međunarodni odbojkaški sudija, preminuo je danas u svom domu, u Ravnema na Koroškem, u Sloveniji, u 64. godini, posle kraće i teške bolesti. Joža Lečnik je bio član Sudijske komisije CEV i član Stručnog Saveta Udruženja odbojkaških sudija Slovenije.

Jože Lečnik je postao međunarodni sudija 1983. godine. Bio je prvi FIVB sudija sa prostora bivše Jugoslavije. Odmah po završetku sudijske karijere 2001. postao je član Sudijske komisije CEV.

Jože Lečnik je bio jedan od najomiljenijih članova Sudijske komisije CEV među internacionalnim sudijama u Evropi, zbog svog ogromnog znanja, prefinjenog poznavanja odbojkaške igre i uloge sudija u njoj. Sudije iz Srbije će ga se sećatii sa najlepšim uspomenama, jer je bogatstvo svog odbojkaškog i sudijskog znanja delio u brojnim prilikama, i tokom aktivne sudijske karijere u Jugoslaviji i posle nje. Kvalitetni, iskreni i dobronamerni sudijski saveti Jože Lečnika bili su dragoceni za mnoge.

Jože Lečnik je bio uvek rado viđen i drag gost Odbojkaškog saveza Srbije kad god je boravio u našoj zemlji. Prošle i ove godine je bio supervizor CEV na utakmicama Evropske lige za seniorke, prošle godine u Nišu, a ove godine u Smederevu.

Vreme i mesto sahrane Jožefa Lečnika biće naknadno objavljeni.