>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Potpisan ugovor o organizaciji EP za juniorke

EVROPSKO PRVENSTVO ZA JUNIORKE 2010.


OSS i Mileta Mihajlov, gradonačelnik Zrenjanina, potpisali su juče Ugovor o organizaciji Evropskog prvenstva za juniorke koje će se od 3. do 12. septembra održati u gradu na Begeju. Gradsku kuću najvećeg grada u Banatu posetili su juče Aleksandar Boričić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije i Vladimir Grbić, potpredsednik OSS. Domaćin prvim ljudima naše odbojkaške organizacije bio je doktor Mileta Mihajlov, gradonačelnik Zrenjanina, kao i Siniša Marinac, generalni sekretar zrenjaninskog Sportskog saveza.

 

 

 

Tema radne posete bilo je Evropsko prvenstvo za junioke koje će se u septembru održati u Srbiji. Pored Zrenjanina, domaćin najboljim juniorkama Starog kontinenta biće i Niš gde će se i odigrati završnica takmičenja.

 

 

 

– Nismo bez razloga odabrali vaš grad za orgamizaciju ovog velikog takmičenja. Zrenjanin je grad sportova, prava odbojkaška sredina u kojoj je odbojka veoma popularan sport. Imate novu dvoranu i sve uslove predviđene za velika takmičenja kakvo je i Evropsko prvenstvo za juniorke. Ovo je odlična uvertira i najava za sledeću godinu kada ćemo biti domaćini Evropskog šampionata za seniorke – kazao je Aleksandar Boričić po potpisivanju ugovora o organizaciji takmičenja.

 

 

 

Legendarni Vanja Grbić je istakao da je u Kristalnoj dvorani nedavno organizovana poznata akcija „Lopte za pobede” koja je okupila 2 200 učenika, to najbolje govori da je ovo prava odbojkaška sredina u kojoj je ovaj sport izuzetno popularan.

 

 

 

Doktor Mileta Mihajlov, prvi čovek Zrenjanina, nije krio zadovoljstvo što će Zrenjanin biti domaćin velikog takmičenja.

 

– Čast mi je i zadovoljstvo što je Zrenjanin odabran za domaćina velikog takmičenja. Imamo dosta iskustva u organizaciji velikih sportskih događaja i sigurno ćemo uložiti maksimum napora da dobro organizujemo Evropsko prvenstvo. Iskoristićemo priliku da se ponovo dokažemo na velikom zadatku. Imamo sve uslove za to, novu dvoranu i sve prateće sadržaje – istakao je gradonačelnik Zrenjanina.

 

Siniša Marinac, generalni sekretar Sportskog saveza Zrenjanina, naglasio je da je grad na Begeju uvek primao goste otvorena srca i bio dobar domaćin i organizator velikih sportskih takmičenja, a da će tako biti i na predstojećem Evropskom prvenstvu.